Pääsin mukaan Hopottajien Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina –kampanjaan.
Tämä tarkoittaa sitä, että Hopottajien kautta saan testata veloituksetta Myllyn
Parhaan uutuustuotetta Pyöreää suklaataikinaa. Hopottajana olo tarkoittaa
käytännössä sitä, että pääsen testaamaan erilaisia tuotteita ja kertomaan
niistä rehellisen mielipiteeni. Lisätietoa Hopottajista löydät täältä.
Hopottajilta saamani kirjeen mukana tuli seteli, jolla
kipaisin Prismaan hakemaan kaksi suklaataikinakiekkoa. Myllyn Paras Pyöreä
Suklaataikina löytyy kaupan pakastetaikinakaapista. Tuotetta myyvät Prismojen
lisäksi Citymarketit ja osa K-supermarketeista ja K-marketeista. Prismassa
tuotteen hinta oli 2,25 euroa/pakkaus. Pakkauksessa on yksi
suklaataikinakiekko, joka riittää esimerkiksi yhden piirakkapohjan tekoon.
Pyöreä Suklaataikina on mukava lisä Myllyn Parhaan Pyöreä
piirakkataikina –tuotesarjaan. Taikinasta voi helposti loihtia piirakoiden
lisäksi esimerkiksi suklaakeksejä tai keksikakkujen pohjia. Vain mielikuvitus on
rajana. Suklainen taikina sisältää myös ihanaa suklaarouhetta.
Koska taikinakiekkoja on kaksi, teen aiheesta kaksi eri
postausta. Tämän ensimmäisen postauksen reseptiksi valitsin perinteiseen tapaan
piirakan.
Suklainen
rahkapiirakka
1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa
Täyte:
200 g paistonkestävää aprikoosihilloa
1 tölkki persikoita (400 g)
250 g maitorahkaa
¾ dl persikkalientä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja
Ota suklaataikinalevy sulamaan huoneenlämpöön noin tunti
ennen leivontaa. Laita persikanpuolikkaat valumaan ja ota säilykeliemi talteen.
Tähän on pakko kirjoittaa sellainen kommentti, että varaa kissalle tonnikalaa,
jos kissa sitä rakastaa ja ryntää keittiöön, kun säilyketölkki avataan. Meillä
kävi juuri näin, että herra Karvajalka pyyhälsi paikalle säilyketölkin äänen
kuulleessaan, eikä meidän talouden kaapeista juuri tänään tonnikalatölkkejä
löytynyt. Voi sitä pettymyksen määrää.
Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Painele sulanut taikina
piirakkavuokaan.
Levitä taikinan päälle aprikoosihillo. Leikkaa persikanpuolikkaat
ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne hillon päälle.
Sekoita rahkan joukkoon persikkaliemi, kananmuna, sokeri,
vaniljasokeri ja perunajauhot. Kaada täyte vuokaan persikoiden päälle.
Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Piirakan
paistuessa uunissa, hekumoi taivaallisella suklaan tuoksulla, joka leviää
ympäri asuntoasi.
Anna jäähtyä ja makujen tasaantua ennen herkuttelua. Me emme
tietenkään malttaneet mieltämme, vaan keitimme kahvit ja leikkasimme hieman
jäähtyneestä piirakasta palat kahvin seuraksi.
Piirakkapohja oli pehmeää, voisi jopa sanoa mutakakkumaista.
Tämä johtunee piirakkapohjan päälle laittamastani hillosta ja siitä, että paistoin
piirakan uunin keskitasolla. Pakkausohjeen mukaan piirakka pitäisi paistaa
uunin alatasolla. Myös se, ettei piirakka ollut täysin jäähtynyt, vaikutti
piirakkapohjan pehmeyteen. Piirakan reunat sen sijaan olivat mahtavan rapeat.
Mies, joka täällä asuu, sanoi, että olisi pitänyt olla enemmän sokeria. Luulen,
että hän tarkoitti täytettä. Mies myös mainitsi, että piirakka on taatusti
paljon parempaa, kun on jäähtynyt kunnolla. Malttakaa te muut siis mielenne
ennen herkutteluhetkeä. Itse tykkäsin piirakasta, mutta makujen tasaantuessa
piirakka vasta todella herkullista onkin.
Myllyn Parhaan Pyöreä Suklaataikina oli todella helppo ja
nopea valmistaa piirakaksi. Sulatusaika on se, joka kestää tässä touhussa
pisimpään. Näitä kannattaisi ilman muuta varata pakkaseen yllätysvieraiden tai
pahan päivän varalle.
Pakkasessa odottaa toinenkin suklaataikinapyörylä. Saas nähdä,
mitä siitä taiotaan. Sen näette myöhemmin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti