23.7.2017

Kirjabloggaajan kesäaakkosia V-Ö

Viimeisiä viedään eli kesäaakkosten viimeinen osa tulee tässä.

V = Vesi. Lempijuomani on nyt ja aina vesi. Aloitan aamun hörppäämällä yövesipullostani pari huikkaa vettä. Tämän jälkeen vettä kuluukin useita lasillisia pitkin päivää. Työpöydälläni oli aiemmin puolen litran vesipullo, mutta huomasin, etten juonut työpäivän aikana tarpeeksi. Ostin isomman pullon, kolmen vartin pullon. Nyt olen tyytyväisempi juotuun vesimäärään. Tavoitteena on tyhjentää pullo työpäivän aikana, mutta toisinaan pulloa on täydennettäväkin. Meillä on harvoin kotona mehuja tai limsoja. Vesi on vain yksinkertaisesti niin hyvää ja virkistävää, ettei muita juomia tule pahemmin ostettua. Olen myös huomannut, että jos vettä ei ole saatavilla, minulle tulee välittömästi kamala olo, enkä pysty kunnolla olemaan aloillani. Taidan olla vesiriippuvainen.

W = Water. Ja tähän samat tekstit englanniksi kuin edellä, jos joku haluaa kääntää.


X = XZ. En ole merkkiuskollinen shampoiden ja hoitoaineiden käyttäjä, enkä pahemmin osta kampaamotuotteitakaan. XZ on yksi tavallisen kaupan shampoomerkki, jonka muistan jo lapsuudestani, ja jota edelleen ostan silloin tällöin. Pidän XZ-tuotteiden ihanista tuoksuista, vaikka joskus olen huomaamatta ostanut hiuksilleni aivan vääränlaisen shampoon vain ja ainoastaan sen vuoksi, että ostospäätös tuli tehtyä pelkän tuoksun perusteella. XZ saa tietysti myös plussaa siitä, että kyseessä on kotimainen tuote.

Y = Yö. Yö on nukkumista varten. En ole millään lailla mikään yökukkuja, vaan haluan nukkua yöt. Yöt ovat sitä varten, että saan ladattua akkuni täyteen uutta päivää varten. Öisin tulee myös alitajunnan kautta tehtyä töitä. Edellisen päivän asiat saattavat tulla uniin hulluissa muodoissa, mutta toisaalta yöllä saattaa saada myös ratkaistua ongelmia, joita on pähkäillyt päiväsaikaan. Pilvetön ja tumma yötaivas tähtineen ja planeettoineen on hieno näky, mutta sellaista näen harvoin, koska nukun. Talvella tosin on niin pimeää, että tähtitaivasta voi ihailla iltaisin. Yö on myös yhtye, josta pidin nuorena naisenalkuna tosi paljon. Nyttemmin fanitus on muuttunut tavalliseksi tykkäämiseksi.


Z = Zebra. 13- tai 14-vuotiaana ostamani muovinen lyijytäytekynä, jonka vaaleanvihreä väri ilahdutti nuorta murrosikäistä tyttöä, ja jonka vihreys ilahduttaa minua edelleen yli 35 vuoden jälkeen. Kynän merkki on siis Zebra. Kynä on palvellut uskollisesti yläasteella, lukiossa, ammattikoulussa, kauppaopistossa sekä kahteen otteeseen ammattikorkeakoulussa. Kynän päässä oleva muovikorkki on hävinnyt vuosien saatossa ja isoveljeni yritti aikoinaan sulattaa lyijypäätä kynttilän liekissä, mutta Zebra ei anna periksi. Zebra kestää. Tässä on hyvä esimerkki siitä, ettei aina tarvitse ostaa uutta, jos jokin vanha on toimiva ja hoitaa tehtävänsä.

Å = Åke Blomqvist. Mies, joka opetti suomalaisille vuosikymmeniä tanssien saloja. Itse en ikinä ole Blomqvistin tanssikurssilla käynyt, mutta muistan, kuinka 70-luvulla ihmettelin Helsingin Sanomissa jatkuvasti olevia ilmoituksia Blomqvistin tanssikoulusta. Asia, joka oli lapselle jotain hyvin kummallista ja ehkä hieman salamyhkäistäkin. Jotkin asiat vain jäävät mieleen ikuisiksi ajoiksi.

Ä = Ärsyyntynyt. Juuri nyt olen hyvin ärsyyntynyt siitä, että huomasin paskakärpäsen (anteeksi karkea kielenkäyttöni) munineen Herra Karvajalan iltaruokaan. Yäk. Inhoan ja kosto elää, vaikka ei kärpäsiä kai saisi listiä. Minua ärsyttää aivan suunnattomasti se, että kesällä, kun on pakko pitää terassin ja parvekkeen ovia auki, jostain ilmaantuu aina sisätiloihin paskakärpäsiä. Edellisessä asunnossa ei ikinä ollut tällaista ongelmaa. Toisaalta siellä ei ollut kissaakaan, eikä asunto sijainnut maan tasalla. Mutta siis se, että juuri laitetun ruoan päälle joku ällötys käy munimassa omat proteiinipaukkunsa, niin ei kiitos. Ärsyttää.


Ö = Ökyrikas. Haaveilen aina silloin tällöin, mitä kaikkea tekisin, jos olisin ökyrikas. Työt jättäisin heti eli en ilmeisesti ole kovinkaan sitoutunut työhöni, vaikka parhaani teenkin, enkä halua aiheuttaa ongelmia muille. Ökyrikkaana ostaisin omakotitalon tai pienen mummon mökin. Asunnon ei tarvitsisi olla mikään luksuspaikka, vaan sellainen, jossa olisi luonto ympärillä, eikä lähimmän naapurinkaan tarvitsisi olla aivan näköetäisyydellä. Kertoo ilmeisesti jotain jonkinlaisesta erakkomaisuudestani. Ökyrikkaana myös matkustelisin. Ihan ensimmäiseksi Tiibetiin ja Norjan vuonot tulisivat kovana kakkosena. Ökyrikkaudesta haaveileminen on mukavaa, mutta ehkä loppujen lopuksi nykytilanne on kuitenkin paras. Uskon, että ökyrikkailla on ökyrikkaiden ongelmat.

Tähän päättyvät kesäaakkoset. Toivottavasti jaksoit olla matkassa mukana.4 kommenttia:

 1. Vastauksiasi on ollut hauska lukea. Minustakin on mukavaa joskus unelmoida, mitä kaikkea voisi ökyrikkaana tehdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Unelmointi on kivaa. Ökyrikkaudesta olen myös ajatellut, että siinä menisi ystäväpiiri uusiksi, koska nykyisillä ystävillä ei olisi kuitenkaan varaa toteuttaa hetken mielijohteita. Se ei kuulosta kauhean kivalta.

   Poista
 2. Hih täälläkin on yövesipullo, josta otetaan huikkaa pitkin yötä ja aamullahan on heti pakko suu kostuttaa.

  Uijui tuo kakkikärpänen ei ollut kiva juttu ollenkaan, hyi. Meidän Osku juuri nappasi hiiren, pappakin innostui ja ei kyllä ollut sekään kiva juttu.

  Kivat oli aakkoset vai oliko nämä jo vähän niin kuin öökköset.

  Mukavaa viikkoa Mannilainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, oikeasti nämä viimeiset olivat öökköset.

   Kissat varmasti saalistavat aina olivat minkä ikäisiä tahansa. Vaikka se onkin hieman julmaa, on se toisaalta kissalle juhlahetki, kun saaliin saa.

   Ihanaa viikkoa sinnekin <3

   Poista