2.7.2017

Kirjabloggaajan kesäaakkosia A-G

Ja kaikkea muuta -blogin Minnalla oli hauska postausidea. Kirjabloggaajan kesäaakkoset eli kerrot aakkosten avulla itsestäsi jotain lukijoillesi. Onhan tätä kokeiltava, joten tästä se lähtee. Ensimmäisenä aakkoset A-G. Ei muuten sisällä kaikkein helpoimpia aakkosia suomalaiselle, mutta yrittänyttä ei laiteta.


A = Aamut. Mitä vanhemmaksi tulen, sitä aiemmin herään aamuisin. Nuorena tyttönä ei ollut ongelma eikä mikään nukkua puolille päivin tai ylikin, mutta ei enää. Normaaleina arkiaamuina herään heti viiden jälkeen, koska haluan olla ajoissa töissä. Lue: lähden mieluummin ajoissa kotiin kuin vietän iltojani työpöydän ääressä. Viikonloppuisin ja lomilla olen ylhäällä viimeistään seitsemältä. Taidan siis olla aamuihminen, mutta millainen aamuihminen. Rakastan viipyileviä aamuja, jolloin saan olla omissa ajatuksissani teekupposen ja sanomalehden parissa. En kaipaa aamuisin seuraa. Herra Karvajalka on ainut, jonka hyväksyn, koska hän on niin suloisen pehmeä. Aamut, jolloin mies, joka täällä asuu, herää samoihin aikoihin kuin minä, menevät auttamattomasti piloille. Haluan aamut itsekkäistä syistä vain itselleni.

B = Banaani. Vaikeita kirjaimia, joten otetaan se sana, joka ensimmäisenä tulee mieleen. Banaanit ovat yksi lempihedelmistäni. Helppo ottaa mukaan evääksi ja täyttää pikkunälän aiheuttaman kolon vatsassa mukavasti. Kuivatut banaanilastut ovat myös herkkua, mutta ah, niin kaloripitoisia, vaikka en kaloreita jaksa enää laskeakaan. Entä mitä sanotte banana splitistä? Kuola alkoi valua. Klassikkoherkku.

C = Citymarket. Käyn Citymarketissa vain, jos siellä on jokin superhyvä tarjous tai jos minulla on asiaa Postiin, joka siellä sijaitsee. Suurin syy siihen, että käyn harvoin Citymarketissa, on se, että Citymarket on logistisesti väärässä paikassa. Prisma on lähempänä, vaikka ei aivan lähin kauppamme olekaan. Lisäksi Citymarket on kalliimpi kuin Prisma.


D = Davidkin. Ihan oikeasti tähän on otettava Davidkin eli Samuel Davidkin. Luin juuri miehen toisen dekkarin Sodomasta pohjoiseen ja voi kuinka myytyä naista olen. Uskomattoman hyvä kirja, jota on pakko hehkuttaa joka käänteessä. Davidkin kirjoittaa älykkäästi ja taitavasti. Fanitan.

E = E-kirjat. Tähän tuli nyt sama valinta kuin Minnan postauksessa. E-kirjoilla tarkoitan nyt tässä äänikirjoja, joita voi kuunnella missä tahansa. Yritin päästä viime syksynä ja alkutalvesta e-kirjojen makuun, mutta ei ollut minun juttuni. Kesäisin luen kissaa ulkoiluttaessa kirjoja, mutta syksyllä pimeiden iltojen tultua, ei ulkona pysty enää lukemaan. Suomen syksy ja talvi ovat pitkiä, joten menee monta kuukautta hieman hukkaan, kun ulkoilutusaikaa ei voi hyödyntää lukemiseen. Yritin siis e-kirjoja, mutta ei siitä tullut mitään. Jotenkin kiinnitin liikaa huomiota lukijan ääneen ja painotuksiin. Lisäksi ärsyttivät ihmiset, jotka tulivat keskeyttämään kirjan kuuntelun jorinoillaan. Keskeytyksen tultua kuulokkeet ovat jotenkin hankalampi ottaa korvista pois kuin laskea kirja käsistä alas.

F = Facebook. Facebookissa tulee pyörähdettyä joka päivä katselemassa, mitä sukulaisille, ystäville ja tuttaville kuuluu. Sain jopa perustettua blogilleni omat Facebook-sivut toukokuussa, vaikka en sivuja ole vielä blogiini linkittänytkään. Ehkä otan sen kesälomaprojektiksi elokuussa. Facebookissa ärsyttävät eniten mainokset, joita tulee joka tuutista. Jos googlaat jotain tuotetta netistä, niin seuraavan viikon ajan kyseinen tuote esittäytyy Facebookissa, kun sinne menet. Todella ärsyttävää. Facebookiin on ehkä hieman sellainen viha-rakkaus -suhde.G = Gammayökkönen. On Facebookista hyötyäkin. Olen Facebookissa Suomen perhoset -ryhmässä. Perhostietämykseni on heikkoa, enkä tunne montaakaan perhosta, mutta opin koko ajan uutta. Pikkuveljeni harrasti lapsena perhosten keräystä ja silloin tunsin perhosia enemmän, koska olin usein pikkuveljeni mukana niityillä perhosjahdeissa. Viime kesänä iltaisin terassilampun ympärillä ja samettikukissa alkoi pyöriä jokin hyvin vikkeläliikkeinen yökkönen. Sain perhosesta napattua pari kuvaa, jotka laitoin Suomen perhoset -ryhmään. Alta aikayksikön sain vastauksen. Kyseessä oli gammayökkönen. Olin taas oppinut jotain uutta. 

Tästä se lähtee. Myöhemmin jatkan aakkosten parissa ja olisi tietysti kiva nähdä sinunkin kesäaakkosiasi.


8 kommenttia:

 1. Kiva postaus! Davidkinia en ole vielä lukenut, mutta juuri tuossa hiljattain ajattelin, että pitää muistaa kokeilla vielä tässä kesän aikana. Niin paljon hänen kirjojaan on kehuttu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. :)

   Suosittelen Davidkinia lämpimästi. Uskomattoman taitavaa dekkarimeininkiä molemmissa kirjoissa.

   Poista
 2. Opinpa minäkin uutta - en ollut gammayökkösestä koskaan kuullutkaan.
  Se on hassua, miten äänikirjat jakavat ihmiset kahteen ryhmään. Toiset tykkää ja toiset ei sitten yhtään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin aivan varma, että olisin pitänyt äänikirjoista, mutta ilmeisesti pidän perinteisen kirjan tunnusta, ja siitä, kun henkilöt ja kirjojen miljöö muodostuu omassa mielessään omanlaisiksi. Valmiiksi luettuna tämä jäi jollain tavoin vajaaksi.
   Lauantaina opin taas uuden perhoslajin: surumittarin. Kiva FB-ryhmä.

   Poista
 3. Kiitos aakkosista :) Mielenkiintoinen FB-perhosryhmä, taidanpa liittyä, sillä juoksentelen perhosten perässä täällä saaressa. Täällä on jo kahtena kesänä näkynyt uusi tulokas: Aurora-perhonen.
  Minun mieheni taitaa olla samanlainen aamuihminen kuin sinäkin, sillä ei puhua pukahda eikä kuuntele eikä vastaa. Minulla olisi jo kaikenlaista juteltavaa heti aamusta mm. mitä unia näin yöllä. Onneksi on tuo karvakaveri, joka kuuntelee mielellään.
  Äänikirjat ovat hyviä, kun matkustaa, mutta muuten en aio aloittaa niiden kuuntelemista. Toisinaan kuuntelemme täällä saaressa radiosta jatkokirjaa ja niitä on kiva kuunnella yhdessä saarimiehen kanssa. Viimeksi kuunneltiin Aku Hirviniemen lukemana Jari Tervon Revontultentietä. Olin sen lukenut, mutta silti se oli kiva kuunnella, sillä Aku on mainio lukija.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ilman muuta kannattaa liittyä perhosryhmään. Itse äänestin Suomen kansallisperhoseksi Auroraperhosta. Ei kyllä valittu, mutta tykkään kyseisen perhosen yksinkertaisesta kauneudesta.

   Poista
 4. Mukavaa lukea aakkosiasi! Olen miettinyt blogini facebook sivujen poistamista, koska minusta tuntuu siltä, että kukaan ei seuraa blogiani sitä kautta. No jaa, en tiedä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Näitä aakkosia on kiva tehdä. Ajattelin, että jos kerran viikossa tulisi aakkospostaus.
   Minusta tuntuu, että blogin Facebook-sivuja seuraa vain Facebookissa olevat sukulaiset, ystävät ja tuttavat. Toisaalta en ole sivuista kertonut edes täällä blogissa ennen tätä postausta. Lienee siis omassa itsessä vikaa. Jotenkin en kyllä usko, että sitä kautta blogille kauheasti lukijoita tulisi.

   Poista