16.7.2017

Kirjabloggaajan kesäaakkosia O-U

Jatketaan kesäaakkosilla sunnuntaiseen tapaan.

O = Onnellinen. Aivan usein ihmiset sortuvat marmattamaan turhanpäiväisistä asioista. Myönnän, sorrun siihen itsekin. Yritän kuitenkin muistuttaa itseäni, kuinka onnellinen loppujen lopuksi olen. Elämässäni on oikeastaan asiat pääosin hyvin. On lämmin koti. On mies, joka asuu täällä. On kissa. On äiti ja isä. On veljet. On ystäviä. On työpaikka. On blogi, joka on avannut minulle aivan uuden maailman. Olen onnellinen myös neljästä vuodenajasta ja Suomen kauniista luonnosta. Olen onnellinen pienistä iloisista hetkistä ja elämän kummallisista sattumuksista. Olen onnellinen, että olen suhteellisen terve ja tähän asti olen onnistunut saamaan apua, jos olen sitä tarvinnut. Onnellisuus on läsnä ihmisen jokapäiväisessä elämässä, jos vain pitää silmänsä ja mielensä auki.


P = Päiväunet. Kuulun siihen ihmisjoukkoon, joka rakastaa päiväunia. Päiväunet ovat minulle viikonloppujen luksusta. Päivällä on kiva mennä kirjan kanssa sänkyyn tai sohvalle ja lukea hetki kirjaa. Pienen lukuhetken kuluttua silmäsi alkavat mennä kuin itsestään kiinni, vaikka kirja olisi kuinka hyvä. On päiväunien aika. Päiväunien kesto on yleensä puolesta tunnista jopa pariin tuntiin, riippuen ihan siitä, paljonko viikolla on kertynyt univelkaa. Onnekseni en kuulu siihen joukkoon, jolla menee päivä täysin sekaisin päiväunien jäljiltä. Itselleni päiväunet on loistava tapa virkistäytyä ja saada uutta potkua päivään.

Q = QP. Onpa vaikea kirjain, mutta sitten tuli mieleeni QP eli McDonaldsin klassikkohampurilainen Quarter Pounder. Nuorempana tuli käytyä usein hampurilaisella, nykyään tosi harvoin. Sitä en edes muista, milloin viimeksi olisin käynyt McDonaldsissa. Liian monta vuotta sitten. QP tuli kuitenkin valittua aina silloin tällöin herkkuhetken pääruoaksi, koska on vain niin hyvää. Tuplapihvi ja tuplajuusto. Nam. Ja nyt alkoi tehdä mieli hampurilaista, mutta tyydyn uusiin perunoihin, jotka liedellä kiehuvat.


R = Ruusu. Monen naisen suosikkikukka on ruusu. Itse en edes tiedä, onko minulla suosikkikukkaa, koska useimmat kukat ovat todella kauniita. Ruusun valitsin tähän siksi, että nuoruusvuosinani olin yhden kesän ruusutarhalla töissä. Työ oli pääosin nuputtamista isoissa ja kosteankuumissa kasvihuoneissa, mutta pääsin minä kaalejakin istuttamaan. Ja mitä on nuputtaminen? Ruusun varteen kasvaa uusia varren tai kukan alkuja. Nämä poistetaan ruususta nuputtamalla eli poistetaan ruusun varresta ylimääräiset alut. Tällä tavoin ruususta saadaan ykkösluokan leikkoruusu, kun se vihdoin leikataan kukkakauppaan päätyväksi myyntiartikkeliksi. Työ ruusutarhalla oli raskasta ja kesän päätteeksi käteni muistuttivat kalansuomutautisen ihoa. Ei siihen aikaan mitään työhanskoja jaeltu.

S = Sanomalehti. Pidän perinteisen sanomalehden lukemisesta ja mielestäni sanomalehti kuuluu aamuun. Meille tulee paikallinen sanomalehti ja siitä olisi verkkojulkaisukin saatavilla, mutta en osaa sellaiseen tarttua. Pidän siitä, kuinka saan aamupalalla keskittyä sanomalehden uutistarjontaan ja tunnen lehden käsissäni. Koen sähköisen sanomalehden kylmänä ja kaukaisena. Pelkään kuitenkin sitä, että jossain vaiheessa perinteinen sanomalehti häviää kokonaan.


T = Turkki. Turkki maana, ei vaatteena, vaikken olekaan mikään kettutyttö. Olen käynyt Turkissa useamman kerran. Pidän maan monipuolisuudesta, vaikka tällä hetkellä harmittaakin maan poliittinen tilanne. Turkissa on ihanaa ruokaa, aurinkoa ja hiekkarantoja. Turkkilaiset ovat pääosin hauskoja, vaikka joku saattaakin tuntea olonsa epämukavaksi kohdatessaan turkkilaisen hyökkäävyyden paikallisilla markkinoilla. Turkissa on paljon historian tuntua, mutta samalla modernia elämänmenoa. Plussaa tulee tietysti myös siitä, että Turkki on edullinen maa matkustaa.

U = Uuniperuna. Rakastan uuniperunoita erilaisilla täytteillä. Pitkään uunissa kypsytetty peruna on todellinen herkku. Yksinkertainen ja helppo valmistaa. Uuniperunoita tulee syötyä aivan liian harvoin ja ehkä uuniperuna onkin enemmän talviherkku. Perunaa on alettu hyljeksiä suomalaisessa ruokavaliossa ja itsekin huomaan, että syön nykyisin vähemmän perunoita. Perunassa on kuitenkin paljon vitamiineja, joten sitä ei pitäisi hyljeksiä. Syksyn tullen siis uunit lämpenemään ja perunat uunin lämpöön. Itse ainakin aion herkutella uuniperunoilla ja kenties kehittää jonkin uuden täyte-elämyksen perunan kyytipojaksi.

2 kommenttia:

  1. Sanomalehti kuuluu minunkin arkeeni. Lueskelen nettilehtiäkin, mutta en osaisi olla ilman paperilehteä. Paikallislehden tilasin ensimmäistä kertaa ihan vasta jokunen vuosi sitten, mutta se on ollut yllättävän mukavaa luettavaa. Ihan erilaisia juttuja kuin alueen isossa lehdessä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minäkin tykkään paikallislehdestä sen vuoksi, että siinä on nimenomaan paikallisuutisia. Voi seurata alueen tapahtumia paremmin ja tietää, mitä missäkin tapahtuu.

      Poista