11.4.2020

Pääsiäisen aikaan


On ollut hieman alakuloinen olo. Johtuu tästä kaikesta koronaan liittyvästä uutisoinnista. En saa postauksia kirjoitetuksi, mutta syytän siitä hieman etätöitä, mutta myös Herra Karvajalkaa. Ensinnäkin, kun istun arkipäivän kotona konetta hakaten, ei heti tee mieli tarttua uudestaan koneen näppäimistöön. Toisekseen pidän kannettavaani tietokonepöydälläni, jossa kirjoitan postaukset ja teen etätyöt, niin Herra Karvajalka on ottanut tavakseen vallata tietokonetuolin. Ja sehän on niin, ettei kissaa saa siirtää, vaan olen ottanut varatuolin käyttööni, joka ei pidemmän päälle ole selälleni hyväksi.



Näiden lisäksi työpaikallani alkoivat yt-neuvottelut, kuten varmasti monessa, monessa muussakin paikassa. Ei ole kivaa, vaikka ylimääräinen vapaa aina kivaa onkin. Tosin sitä ei sitten tiedä, milloin liiton kassasta voi odottaa korvauksia. Näissä tunnelmissa ollessani oli todella ihana yllätys, kun Herra Karvajalka sai Tassulinnan Pepsiltä ja Maxilta pääsiäiskortin, jossa kerrottiin kuulumisia. Ihan oikeasti tippa lähti valumaan silmäkulmastani, kuinka ihania ihmiset tai siis kissat voivat olla. Itsellänihän kävi perinteisesti. Kortit jäivät kirjoittamatta ja postittamatta. Ettekä edes usko, että mies, joka täällä asuu, oli ostanut hyvissä ajoin nipun kauniita pääsiäiskortteja. Kyllä nolottaa sekin, että saamattomuuttani tai osin kyllä unohdinkin koko asian, jäi koko pääsiäiskorttihomma hoitamatta. Sydämellinen kiitos kuitenkin Tassulinnaan, josta kortti tulla tupsahti. Olikin ainoa pääsiäiskortti, joka tähän talouteen tuli.



Mitä sitten olen puuhastellut muuta kuin etätöitä? Aloitan työt joka aamu seitsemältä, niin ilta kyllä tuntuu pidemmältä kuin normaalisti, kun kolmelta suljen työkoneen. Siinä on hetki aikaa oikaista sängyn päälle ja ottaa hyvä kirja käteen tai katsoa televisiosta koronakeskusteluja. Neljältä sonnustaudun kuitenkin aivan oikeasti television ääreen. Tankki täyteen -kulttisarjan uusinnat on nähtävä. Nyt jo hieman pelottaa, että kohta ne loppuvat. Ne vain jaksavat edelleen naurattaa. Olen edelleen koukussa palapeleihin, joten niiden tekemiseen vierähtää hetki, jos toinenkin. Lisäksi Herra Karvajalka on aktivoitunut ulkoilemisen suhteen. Näillä lenkeillä menee yleensä aina vähintään tunti. Toisaalta hyvällä säällä saan luettua samalla kirjoja. Yllättävän paljon menee myös WhatsApp- ja muissa keskusteluformaateissa ystävien ja työkavereiden kanssa.



Pääsiäinen meillä menee hyvin rauhallisesti, kuten varmasti monessa muussakin taloudessa. Ei tehdä mitään erikoista, eikä nyt oikein voisi mitään erikoista tehdäkään. Nautitaan joutenolosta, syödään ja välillä käydään ulkona. Ihan sellaista tavallista elämää.

Mitä te teette pääsiäisenä?



Aurinkoista pääsiäistä kaikille ihanille lukijoille! Pysytään terveinä.

6 kommenttia:

  1. Pääsiäistä herra Karvajalalle avec! Kyllä tämä koronatilanne takaraivossa tuntuu ja alakulottaa. Olin eilen lisäksi järkyn äkäinenkin, onneksi täksi päiväksi kiltteytynyt taas :) Stressireaktioita....

    Onneksi kevät tulee, kohta piha scillaa sinisenään. Tsemppiä mannilainen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta ja ihanaa pääsiäistä teillekin!

      Olen muuten huomannut saman, että äkäisyys yrittää ottaa vallan. Toisaalta on ehkä hyvä välillä päästellä ilmoja pihalle, mutta eihän se hyvää ilmapiiriä luo neljän seinän sisällä. :)

      Eilen näin ensimmäiset voikukat. Ihanaa, kun kevät oikeasti on tulossa.

      Poista
  2. Ihana kuulla, että päähänpistona laittamamme kortti tuotti niin paljon iloa, meillä kun ei ole tapana lähettää pääsiäiskortteja. - Pepsi ja Max

    Ei ole helppoa tämä työelämä nyt; monta mutkaa matkassa. Minäkin aloitan työt kuuden jälkeen ja on kyllä ihanaa kun voi aikaisemmin lopettaa ja nauttia sen jälkeen ulkoilusta ja keväästä. Mutta kokoajan on niin epätodellinen olo. Voimia sinne! - emäntä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä tuotti suunnattomasti iloa korttinne. Olette ihania. Kiitos teille. <3

      Oi! Kuudelta olisikin aivan mahtava aloittaa uurastus, mutta meillä on käytössä työaikaleimaus ja tunnnit alkavat pyöriä vasta seitsemältä. :) Mutta hyvä, että edes seitsemältä aamulla pääse rehkimään. Nyt ei pitäisi edes valittaa yt-neuvotteluista, koska niin moni muu on samassa asemassa, mutta onhan ne aina tylsiä.

      Ihanaa pääsiäisen jatkoa teille!

      -Herra Karvajalka ja Palvelijatar-

      Poista
  3. Odotin kuule paljon enemmän valitusta, mutta ei suinkaan ollut vaan ihan niitä aitoja fiiliksiä. Älä tunne syyllisyyttä korteista vaan ajattele, ensi vuonna sitten eiks je. <3

    Ihanat Pepsi ja Max ja emäntä, joskus meidän Mikiä muistivat paketilla ja oli huima juttu se.

    Kyllä tämä on niin tätä ja varmaan alitajuisesti sinun innoittamana listasin omaan blogiin tämän hetken hyvät ja huonot ja koska pää on ihan pahvia, niin en tiedä tuliko mitään järkevää settiä sinne blogiin.

    Tsemppiä, todella ikävää kuulla yt-neuvotteluista, nyt on niin pahat paikat niin monilla. Olet ajatuksissa ihana Mannilainen. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana Tiia! <3 On kyllä surkeat ajat, eikä pitäisi valitaa yt-neuvotteluista, mutta harmittaahan se. Etenkin kun töitä olisi enemmän kuin tarpeeksi.

      Pepsi ja Max ovat kyllä huippuja! Ihania yllätyksiä lähettävät.

      Ja nyt menen lukemaan listaustasi. :)

      Ihanaa pääsiäisen jatkoa sinulle Tiia <3

      Poista