2.1.2020

Vesitornin vuosi 2019


Tämä postaus piti tehdä viime vuonna, mutta jäi tekemättä, kuten niin moni muukin asia. Tehdään siis nyt, koska uutena vuotena on paletti vielä puhdas.

Olen kolmena vuotena peräkkäin kuvannut piharakennustamme eli naapuritontilla sijaitsevaa Keravan vanhaa vesitornia. Olen pyrkinyt kuvaamaan vesitornin kuukauden ensimmäisenä päivänä illalla kuuden aikoihin. Viime vuonna tuli lipsuttua. Heinäkuun kuva taisi olla vasta yhdeksäs päivä, koska ajatuksissa oli niin paljon suurempia murheita. Vaikka kuvissa ei kauheasti näy luontoa, niin jotain sentään ja taivasta voi aina katsella. Nyt kun itse kuvia katselin, niin aika surullisia olivat touko-, kesä- ja heinäkuun taivaat. Missä ovat olleet kauniit, siniset taivaat? Huhtikuussa, elokuussa ja syyskuussa. Lokakuussa on ruskaa nähtävissä. Huomattavasti enemmän kuin edellisen vuoden lokakuussa. Marraskuun kuvassa on puolestaan jotain salaperäisyyden utua.

Kuvat on otettu kännykkäkameralla. En muokannut kuvia muuten kuin hieman nipistelin reunoista.  Välillä vesitorni on hieman vinksallaan, mutta ei anneta sen haitata. Annetaan kuvien puhua puolestaan.

Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu


Nyt kun katson kuvia uudelleen, niin näyttää aivan siltä kuin kesä- ja heinäkuun kuvat olisi otettu samana päivänä. Samoin elo- ja syyskuun kuvat muistuttavat kummasti toisiaan. Jokainen kuva otettu kuitenkin eri aikaan.

Oletko sinä tehnyt tällaisia kuvakollaaseja?

Aiempien vuosien kuvat voit katsoa täältä:6 kommenttia:

 1. Tämä on tosi kiva haaste. Olen yhden kerran tehnyt tämän, mutta siitä on jokunen vuosi jo aikaa. Nytpä olisi hyvä hetki aloittaa uusi kierros. Taidan kyllä vaihtaa kuvauspaikkaa. :) Tuo joulukuun kuva on jotenkin niin osuva kaikessa pimeydessään. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on todella kiva juttu, jota lämpimästi suosittelen kaikille.

   Otin uudenvuodenpäivänä tämän vuoden ensimmäisen kuvan. Luulen, että se vasta pimeä onkin, koska täällä ei ole lumesta tietoakaan. Vettä sataa ja plussaa viisi astetta. Huh. :)

   Poista
 2. Hauska idea, helmi- ja maaliskuun kuvat ovat suosikkejani! Jotkut toisen blogini blogiystävät kuvaavat samalla systeemillä jotain yksittäistä puuta. Voisin ajatella itsekin ryhtyväni tähän, jos vaan tältä kaamosväsymykseltäni kykenisin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen laittanut puhelimen hälyttämään aina kuukauden 1. päivä klo 18.00, niin muistan käydä kuvaamassa. Tosin viime vuonna en aina ehtinyt, joten siirsin muistutusta päivällä. Jatkan samaan malliin tänäkin vuonna. Tämä on ihan hauska juttu. :)

   Poista
 3. Mieletön juttu ja ties vaikka alkaisin matkimaan, sillä meilläkin on tässä vesitorni, joka vaihtaa väriä vähän väliä eli on oikea discovesitorni hih. Olisi kiva kuvata muutenkin samaa maisemaa vuoden ajan ja nähdä sään vaihtelut ja luonnon erilaisuus.

  Kivaa tätä viikkoa Mannilainen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehdottomasti kopioi tämä juttu. Kuulostaa hauskalta discovesitorni. Näissä kuvissa ei kauheasti huomaa kasvien ja puiden olomuotoja eri vuodenaikoina, mutta kyllähän tuo pimeys vs. valoisuus kertoo paljon.

   Ihanaa viikkoa sinullekin. <3

   Poista