4.12.2017

Vesitornin vuosi

Noin vuosi sitten luin jostain blogista tai oikeastaan katselin jotain blogipostausta, jossa oli valokuvattu samaa kohdetta kerran kuukaudessa. Mielestäni idea oli loistava, joten halusin itsekin kokeilla tätä hauskuutta. Harmittaa vain, etten muista, mistä blogista idean nappasin.

Kuvauskohteeksi valikoitui piharakennuksemme tai niin me sitä nimitämme, koska tämä komeus seistä möllöttää aivan naapurissamme. Siis Keravan vanha vesitorni. Kuvasin kohteet jokaisen kuukauden ensimmäisenä päivänä, paitsi lokakuu meinasi unohtua. Se tuli kuvattua vasta toisena päivänä. Kellokin näytti aina suurin piirtein samaa eli 18.00. Helppo muistaa, koska silloin on herra Karvajalan ensimmäisen iltaulkoilun aika. 

Siirrytään itse asiaan eli kuviin, joista ikävä kyllä osa on todella huonoja. Syitä on monia. Voin katsoa peiliin, syyttää herra Karvajalkaa hosumisesta, ilman haltijat eivät olleet suosiollisia, oli pimeää. Monia syitä, mutta aika hauskasti näistä näkee Suomen vuodenaikojen vaihtumisen. Pimeydestä valoisuuteen. Vehreydestä syksyn ruskaan.


Tammikuu

Helmikuu

Maaliskuu

Huhtikuu

Toukokuu

Kesäkuu

Heinäkuu

Elokuu

Syyskuu

Lokakuu

Marraskuu

Joulukuu


Hieman huvitti, kun katselin kuvia. Kesäkuun ja syyskuun kuvat ovat lähes identtiset, vaikka välissä on kolme kuukautta.

Oletteko te kokeilleet tällaista kuvasarjan tekoa? Mielestäni tämä oli sen verran hauska, että ehkä jatkan ensi vuonna samoissa merkeissä.

4 kommenttia:

 1. Kiva idea! Teillä on kyllä mukava pihavalo 😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä. Toissa kesänä peruskorjasivat vesitornia ja vaihtoivat samalla valaistuksen. Nyt näkee. :)

   Poista
 2. Tosi hauska idea. Näkee hienosti luonnon ja vuoden aikojen muutokset tuollaisessa yhden kohteen kuvaamisessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pidin heti ideasta, kun tällaisen jostain blogista löysin. Pitäisi vain yrittää jatkaa, koska näitä on kiva vertailla myöhemmin.

   Poista