31.5.2015

Sininen ulkoilu

Blogilistan lopettaessa toimintansa löysin Blogipolun, joka vaikuttaa mukavalta blogiyhteisöltä. Blogipolulla on Haaste-osio, jota tulin vilkaisseeksi ja löysin Pieni Lintu blogin Makrotex-haasteen Sininen. Tähän oli tartuttava, vaikka kaikki kuvani eivät makroilua olekaan.

Mitä sitten kuvaisin? Kamera mukaan kissan ulkoilutuslenkille ja sinisiä kohteita bongaamaan ja löytyihän niitä, kun hieman etsi. Ensimmäisenä sininen maanpeitekasvi. Liekö tämä pikkutalvio tai mikä, mutta aina vihreät lehdet ja takuuvarma kukkija.
Lisää sinistä kukkijaa. Tämän nimeä on turha edes arvata, mutta kaunis pieni väriläiskä joka tapauksessa.
Kolmantena lemmikki. Lemmikin kanssa haastava kuvattava on lemmikki, koska herra Karvajalka ainakin haluaa ohittaa tämän paikan mahdollisimman nopeasti. Kuvaan on näemmä päätynyt jokin pieni ötökkäkin. Tämän pienen kukkakaunottaren kukkimista ihailen joka kevätkesä.
Mitä muuta sinistä vielä löytyy? Katse taivaalle. Kaunis sininen taivas. Pilvettöminä kesäpäivinä on kuitenkin muistettava vaaran vaanivan. Ihanalta, kuumottavalta auringolta kannattaa suojautua herkkähipiäisimmän.
Kissan sininen fleksi, joka on huonosti kuvattu (anteeksi siitä), on viides sinisyys. Muovia luonnon keskellä, mutta kuitenkin omistajan kätösissä ja toisessa päässä herra Karvajalka.
Vieläkö lenkiltämme sinistä bongaamme? Kyllä. Joku on tuonut muutama vuosi sitten kaupungin tontille kottikärrykuorman ja nyt niityn keskellä kukkivat helmishyasintit. Ei ehkä suositeltava teko, mutta kiva väriläiskä joka tapauksessa.
Vielä yksi sininen läiskä ennen kotiinpaluuta. Naapuriterassin edustalla kukkivat kevätkaihonkukat tai ainakin näin oletan.
Aika monta sinistä juttua lenkiltämme löysimme. Lisää sinisyyttä voit käydä ihastelemassa esimerkiksi Pienen Linnun blogista.
Pieni Lintu - MakroTex challenge

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti