11.4.2015

Myllyn Paras: Pyöreä Suklaataikina Vol. 1

Pääsin mukaan Hopottajien Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina –kampanjaan. Tämä tarkoittaa sitä, että Hopottajien kautta saan testata veloituksetta Myllyn Parhaan uutuustuotetta Pyöreää suklaataikinaa. Hopottajana olo tarkoittaa käytännössä sitä, että pääsen testaamaan erilaisia tuotteita ja kertomaan niistä rehellisen mielipiteeni. Lisätietoa Hopottajista löydät täältä.

Hopottajilta saamani kirjeen mukana tuli seteli, jolla kipaisin Prismaan hakemaan kaksi suklaataikinakiekkoa. Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikina löytyy kaupan pakastetaikinakaapista. Tuotetta myyvät Prismojen lisäksi Citymarketit ja osa K-supermarketeista ja K-marketeista. Prismassa tuotteen hinta oli 2,25 euroa/pakkaus. Pakkauksessa on yksi suklaataikinakiekko, joka riittää esimerkiksi yhden piirakkapohjan tekoon.
Pyöreä Suklaataikina on mukava lisä Myllyn Parhaan Pyöreä piirakkataikina –tuotesarjaan. Taikinasta voi helposti loihtia piirakoiden lisäksi esimerkiksi suklaakeksejä tai keksikakkujen pohjia. Vain mielikuvitus on rajana. Suklainen taikina sisältää myös ihanaa suklaarouhetta.

Koska taikinakiekkoja on kaksi, teen aiheesta kaksi eri postausta. Tämän ensimmäisen postauksen reseptiksi valitsin perinteiseen tapaan piirakan.

Suklainen rahkapiirakka

1 pkt Myllyn Paras Pyöreä Suklaataikinaa

Täyte:
200 g paistonkestävää aprikoosihilloa
1 tölkki persikoita (400 g)
250 g maitorahkaa
¾ dl persikkalientä
1 kananmuna
2 rkl sokeria
1½ tl vaniljasokeria
1 rkl perunajauhoja

Ota suklaataikinalevy sulamaan huoneenlämpöön noin tunti ennen leivontaa. Laita persikanpuolikkaat valumaan ja ota säilykeliemi talteen. Tähän on pakko kirjoittaa sellainen kommentti, että varaa kissalle tonnikalaa, jos kissa sitä rakastaa ja ryntää keittiöön, kun säilyketölkki avataan. Meillä kävi juuri näin, että herra Karvajalka pyyhälsi paikalle säilyketölkin äänen kuulleessaan, eikä meidän talouden kaapeista juuri tänään tonnikalatölkkejä löytynyt. Voi sitä pettymyksen määrää.

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Painele sulanut taikina piirakkavuokaan.
Levitä taikinan päälle aprikoosihillo. Leikkaa persikanpuolikkaat ohuiksi viipaleiksi ja levitä ne hillon päälle.
Sekoita rahkan joukkoon persikkaliemi, kananmuna, sokeri, vaniljasokeri ja perunajauhot. Kaada täyte vuokaan persikoiden päälle.

Paista piirakkaa uunin keskitasolla noin 30-35 minuuttia. Piirakan paistuessa uunissa, hekumoi taivaallisella suklaan tuoksulla, joka leviää ympäri asuntoasi.
Anna jäähtyä ja makujen tasaantua ennen herkuttelua. Me emme tietenkään malttaneet mieltämme, vaan keitimme kahvit ja leikkasimme hieman jäähtyneestä piirakasta palat kahvin seuraksi.
Piirakkapohja oli pehmeää, voisi jopa sanoa mutakakkumaista. Tämä johtunee piirakkapohjan päälle laittamastani hillosta ja siitä, että paistoin piirakan uunin keskitasolla. Pakkausohjeen mukaan piirakka pitäisi paistaa uunin alatasolla. Myös se, ettei piirakka ollut täysin jäähtynyt, vaikutti piirakkapohjan pehmeyteen. Piirakan reunat sen sijaan olivat mahtavan rapeat. Mies, joka täällä asuu, sanoi, että olisi pitänyt olla enemmän sokeria. Luulen, että hän tarkoitti täytettä. Mies myös mainitsi, että piirakka on taatusti paljon parempaa, kun on jäähtynyt kunnolla. Malttakaa te muut siis mielenne ennen herkutteluhetkeä. Itse tykkäsin piirakasta, mutta makujen tasaantuessa piirakka vasta todella herkullista onkin.

Myllyn Parhaan Pyöreä Suklaataikina oli todella helppo ja nopea valmistaa piirakaksi. Sulatusaika on se, joka kestää tässä touhussa pisimpään. Näitä kannattaisi ilman muuta varata pakkaseen yllätysvieraiden tai pahan päivän varalle. 

Pakkasessa odottaa toinenkin suklaataikinapyörylä. Saas nähdä, mitä siitä taiotaan. Sen näette myöhemmin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti