20.7.2014

Pannukakku mantelijuomasta

Helsingissä käväistessäni rautatieaseman läheisyydessä jaettiin Alpron mantelijuomapurkkeja. Otin purkit tietysti ahneesti vastaan miettimättä yhtään, mitä tällaisilla tuotteilla tekisin. Sen tiesin kuitenkin jo etukäteen, että tuskin tulen näitä juomaan. Sen verran erikoisilta juomat vaikuttavat tällaiselle keski-ikäiselle tallustajalle, vaikka tiedänkin joidenkin nuorten bloggaajien ja ruokahifistelijöiden hehkuttavan kyseisiä tuotteita.




Mitä sitten tehdä juomilla? Kuinka näitä voisi hyödyntää? Olin lukenut jostain, että näitä voisi käyttää esimerkiksi smoothieissa. Minä kuitenkin innovoin taas jotain aivan muuta. Millaisenkohan pannukakun juomalla saisi aikaiseksi? Ei muuta kuin toimeen ja etsimään Ireneltä saatua ohjetta maailman parhaasta pannukakusta ja vaihtamaan maidon tilalle mantelijuoma.

Pannukakku mantelijuomasta

4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
8 dl mantelijuomaa (maailman parhaaseen pannukakkuun tulee siis tietysti tässä vaiheessa maitoa saman verran)
2 kananmunaa
100 gr voita (reseptissä oli margariinia, mutta laitoin voita, koska sitä oli tällä kertaa riittävästi jääkaapissa ja leivontamargariinia ei oikeastaan ollut yhtään)

Sulata voi ja anna rasvan jäähtyä. Voisulan jäähtyessä voit vaikka lueskella naistenlehtiä tai jotain hyvää kirjaa.

Kun rasva on jäähtynyt tarpeeksi, laita uuni kuumenemaan 200-250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiva-aineseokseen mantelijuoma ja sekoita. Lisää kananmunat ja sekoita lisää. Lopuksi lisää voisula ja sekoita edelleen hyvin.

Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipannulle tai ehkä parempi keino on voidella uunipannu ja kaataa seos sille. Pannukakku ei nimittäin meinannut irrota leivinpaperista. Paista pannukakkua noin 35-40 minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä.

Nauti pannukakku perinteiseen tapaan esimerkiksi mansikkahillon ja kermavaahdon kera.




Poikkesiko pannukakku sitten paljonkin perinteisestä pannukakusta? Mielestäni ei. Pannukakun pinta oli rosoinen, kun se perinteisessä pannukakussa on yleensä sileähkö. Mietin johtuiko rosoisuus siitä, että mantelijuomassa on sokeria vai kenties mantelista. Eikös macaronsit tehdä mantelijauheesta ja niissä on kaunis pitsireunus? 

Hyvältä maistuu tällainenkin versio pannukakusta. Veljeni jopa söi itsensä ähkyyn, kun tarjosin koekeittiöherkkua hänelle, kun kävivät kylässä.

2 kommenttia:

  1. Ihan superhyvä ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä, jos pannukakku on onnistunut. Tein itse äsken perinteisenä maitoversiona, koska joululta jäi maitoa yli.

      Poista