12.8.2016

Liebster Award -palkinto

Kiitos Ullan Luetut Kirjat -blogin Ullalle palkinnosta. Haaste otettu vastaan ja nyt yritetään vastata kysymyksiin.1. Minkä kirjan kansi kiehtoo sinua?
Pohdin tätä kysymystä pitkään, koska todella hyviä kansia on harvassa. Yksi kansi leijui kuitenkin jostain vuosien takaa silmiini. Ajassa on pakko palata jopa yli neljänkymmenen vuoden takaisiin maailmoihin. Olin alle kouluikäinen ja olin saanut lahjaksi Richard Scarryn Meidän koulun. Kirjan kannessa eläinhahmot istuvat pulpeteissaan ja viittaavat. Voi kuinka tarkkaan kirjan kantta tutkin ja ihmettelin. Kirjan kansi oli on ihanan värikäs ja pieniä suloisia yksityiskohtia täynnä. Vieläkin uppoutuisin kirjan kanteen, jos kirja vain olisi vuosien saatossa pysynyt ehjänä, eikä olisi hävinnyt muuttojen aikana jonnekin kirjataivaaseen.

2. Minkä trilogian haluaisit lukea tai olet lukenut?
Nyt täytyy sanoa, että aloin pohtia, olenko lukenut mitään trilogiaa kokonaan. Tuntuu, että aina on jäänyt viimeinen osa lukematta syystä tai toisesta. Haruki Murakamin 1Q84 trilogiasta minulla on lukematta viimeinen osa. Sen aion jossain vaiheessa lukea, koska trilogian toisessa osassa alkoi oikeastaan vasta tapahtua ja haluan tietää, kuinka Aomamelle ja Tengolle lopulta käy.

3. Elämäsi elokuva?
Tähän on pakko vastata blogin nimen mukaisesti Elämä on ihanaa. James L. Brooksin ohjaama elokuva, jonka pääosassa keikaroi loistava Jack Nicholson. Melvin on kirjailija, joka pelkää homoja, kiusaa naapureitaan ja ilkeilee kaikelle mahdolliselle. Vähitellen Melvinin elämään tulee pieniä kuoppia, jotka pakottavat miehen joustamaan omien fobioidensa ja ilkeilyjensä suhteen. Elokuva on mahtava tarina, kuinka asiat voivat muuttua paremmiksi, ja kuinka ihanaa elämä oikeastaan on.

4. Mainitse joitakin suosikkikirjailijoitasi.
John Irving, Haruki Murakami, Kati Hiekkapelto, Enni Mustonen ja Arto Paasilinna. Tämä oli oikeasti hankala kysymys, koska pidän niin monen kirjailijan teoksista. John Irving on iskenyt minuun kovaa ja se oli tietysti ehdoton valinta. Haruki Murakamiin olen tutustunut lukupiirin kautta. Olen ihastunut hänen tapaansa viedä tarinaa eteenpäin. Japanilaiseen tyyliin kirjoista huokuu jonkinlainen tyyneys, vaikka kirjassa tapahtuisi mitä tahansa. Kati Hiekkapelto on ehkä parasta, mitä suomalaiselle dekkarimaailmalle on tapahtunut vähään aikaan. Uskomattoman hyviä kirjoja nainen on kirjoittanut. Enni Mustonen on suhteellisen uusi tuttavuus. Paimentyttö ja Emännöitsijä ovat olleet mahtavia kirjoja. Mustosen tuotantoon on paneuduttava siis syvemmin. Arto Paasilinna, mies, joka ei esittelyjä kaipaa. Miehen romaanit elävät edelleen, vaikka osalla kirjoista alkaa olla jo kunnioitettavat määrät ikävuosia takanaan.

5. Mikä tietokirjan alue kiinnostaa sinua eniten?
Vaikea, vaikea ja vaikea. Historia on alkanut kiinnostaa yhä enemmän, kun ikävuosia karttuu. Maailman maat ja kulttuurit kiinnostavat myös. Jos kuitenkin pitää valita yksi aihe, niin valitsen luontokirjat. Olen oppinut viime vuosina nauttimaan uudestaan luonnon kauneudesta ja ihmeellisyyksistä. Rakastan selailla luontokirjoja. Välillä niistä jää jopa jotain tietoa pääkoppaanikin.

6. Mainitse kirja lapsuudestasi?
Anni Polvan Tiina. Olin ensimmäisellä tai toisella luokalla koulussa, kun sain kummitädiltäni Tiina -kirjan. En ymmärtänyt aluksi kirjaa ollenkaan. Hirveästi sivuja ja pelkkää tekstiä. Missä olivat kaikki kuvat? Vasta kolmannella luokalla otin kirjan uudestaan kätösiini ja aloin lukea. Se olikin sitten sitä myöten selvä. Tiina -sarja vei minut mennessään ja sain aina syntymäpäivä- ja joululahjoiksi Tiina -kirjan siten, että jossain vaiheessa minulla oli kaikki sarjan kirjat hyllyssäni. Sitten tuli nuoruus ja Tiina -kirjat vaihtuivat muihin kirjoihin, enkä ole sarjan viimeisimpiä kirjoja lukenut.

7. Minkälaisia elokuvia katsot?
Olen huono katsomaan elokuvia, varsinkaan televisiosta tai tietokoneruudulta. Tykkään käydä elokuvissa, koska valkokankaassa on aina se oma fiiliksensä, vaikka täytyy myöntää, että elokuvissakin tulee käytyä nykyään liian harvoin. Elokuviksi valikoituvat useimmiten kotimaiset tai ranskalaiset elokuvat. Pidän myös romanttisista elokuvista sekä elokuvista, joissa näytetään paljon maisemakuvauksia.

8. Mikä on suosikkisi YA:ssa (nuorten kirjat)?
Ei pysty vastaamaan, koska en tunne niin hyvin nuorten kirjoja. Tekisi mieli vastata, että Harry Potterit, mutta niitä lukevat kaikki vauvasta vaariin, joten Harry Potter ei ole mielestäni hyväksyttävä vastaus.

9. Mikä syksyn kirjoista kiinnostaa sinua erityisesti?
Haruki Murakamin Miehiä ilman naisia sekä J.K. Rowlingin, Jack Thornen ja John Tiffanyn Harry Potter ja kirottu lapsi. Murakami kiinnostaa aina ja Harry Potter sen takia, että haluan nähdä, vieläkö Potterissa on taikaa.

10. Minkälainen on hyvä dekkari?
Hyvä dekkari on mielestäni sellainen, jossa rikollinen ei selviä kirjan alkumetreillä, vaan jännitys säilyy loppuun saakka. Pidän myös dekkareista, joissa päästään kurkistamaan päähenkilön eli yleensä rikostutkijan elämään lähemmin. Mielenkiintoisia ovat myös dekkarit, joissa selvitetään tarkemmin rikosten tutkimustapoja.

11. Maistuuko sinulle kauhu tai vampyyrit?
Ei oikeastaan kumpikaan maistu, mutta jos on pakko valita, niin kauhu. Minulle jäävät tarinat elämään herkästi päähäni ja etenkin iltaisin kauhu- ja vampyyritarinat takaavat huonot yöunet.


Minä annan palkinnon puolestani Päiville Hidasta matkailua aloittelijoille -blogista, Tassulinnan Emännälle ja ihanille Pepsille ja Maxille, Hurjan hassun lukijan Jassulle sekä Nukkuvan kojootin Katille.

Haasteen säännöt:
1. Kiitä palkinnon antajaa ja linkkaa hänen bloginsa postaukseesi.
2. Laita palkinto (yllä oleva kuva) esille blogiisi.
3. Vastaa palkinnon antajan esittämään 11 kysymykseen.
4. Nimeä 5-11 blogia, jotka mielestäsi ansaitsevat palkinnon ja joilla on alle 200 lukijaa.
5. Laadi 11 kysymystä, joihin palkitsemasi bloggaajat puolestaan vastaavat.
6. Lisää palkinnon säännöt postaukseen.
7. Ilmoita palkitsemillesi bloggaajille palkinnosta ja linkkaa oma postauksesi heille, jotta he tietävät mistä on kyse

Kysymykseni palkinnon saajille:
1. Jos raha ei olisi esteenä, minne matkustaisit vai jäisitkö kotiin?
2. Mikä on paras lukemasi kirja?
3. Mikä eläin haluaisit olla?
4. Milloin viimeksi kävit teatterissa?
5. Mikä on syksyssä parasta?
6. Pidätkö elämää suurena seikkailuna?
7. Kiinnostaako elämäkerrat?
8. Musiikki, kuvataiteet vai kirjallisuus?
9. Otatko selfieitä?
10. Oletko viherpeukalo?
11. Seuraatko Rion olympialaisia?


6 kommenttia:

 1. Tiina -kirjat olivat ihania! Elämä on ihanaa -elokuva on hyvä :) Kiitos haasteesta! Tuon tunnuksen alla on yksi haaste tehty, mutta kysymykset ovat erilaiset - pitää tuumailla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kirjakerhon lehdestä katsoin eilen Tiina-kirjoja. Vakavissani pohdin, menenkö kirjastoon ja lainaan kasan nostalgiaa. :)

   Poista
 2. Kivoja vastauksia :)
  Minullekaan eivät kauhu- ja vampyyrikirjat enää uppoa. Nuorena ne olivat tietysti parasta mitä olla voi. Maku muuttuu. Historiaa olen lukenut aina, siinä maku ei ole muuttunut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukumaku tosiaan muuttuu. Nuorena tuli ahmittua kaikki Stephen Kingit, kunnes jotain tapahtui, enkä enää yhtään pitänyt Kingin tyylistä.

   Poista
 3. Minulle King on ollut liian hurjaa, mutta Uinu, uinu lemmikkini on nähty ja luettu. Yksin ollessa vältän liian kamalia kirjoja, koska keskityn kuulemaan kaiken...
  Hienot vastaukset, monille vain nyökyttelin, että ajattelen samoin.
  YA kiehtoo minua kovasti, ihastuin täysillä keväällä kirjaan Eleanor & Park.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uinu uinu lemmikkini on todella kauhea. Minä olen myös lukenut kirjan ja nähnyt elokuvan. Enää en lukisi.
   Oli hyvät kysymykset, jotka oikeasti laittoivat miettimään vastauksia.

   Poista