10.11.2015

Käyttö estetty

Aamupäivällä puhelimeen tuli tekstiviesti: ”Laajakaistasi käyttö on estetty maksamattoman laskun takia.” Mitä ihmettä? Kyllä kaikkien laskujen pitäisi olla maksettuina. Aloin ihmetellä asiaa ja kirjauduin operaattorin omille sivuille. Siellähän se maksamaton lasku komeili.

Muisti alkoi palailla pätkittäin. Ihmettelin syyskuussa saamaani laajakaistalaskua, joka oli kaksikymmentä euroa suurempi kuin normaalisti. Minun piti soittaa ja kysyä asiasta, mutta jotenkin ajattelin, että kyseessä on laskutusvirhe, joten maksoin vain sen, minkä joka kuukausi maksan. Lokakuussa syyskuisen laskun loppusummasta tuli karhulasku. Tulostin laskun läppäripöydälle selvittääkseni asian ensitilassa. Ensitilaa ei sitten ilmeisesti koskaan tullut tai rehellisesti sanottuna unohdin koko asian, koska laajakaista pelitti, enkä mielestäni ollut velvollinen maksamaan kahtakymmentä euroa ylimääräistä.
Tänään oli kuitenkin puututtava asiaan. Laitoin asiakaspalveluun viestin, jossa ihmettelin laskulla olevia ylimääräisiä kuluja. En ollut sopinut mistään erityisestä, enkä allekirjoittanut mitään sopimusta, enkä edes netissä kirjautunut pankkitunnuksilla siten, että sen olisi voinut olettaa olevan sama kuin jonkin asian hyväksyminen. Alkoi jo hieman naurattaa tämä lainsuojattomana olo. Ainahan sitä voi raahata töistä läppärin kotiin ja surffailla työkoneella, jos oman koneen laajakaista ei pelitä. Periaatteessa en ala maksaa mitään ylimääräistä, jos en tiedä, mistä ilosta minua laskutetaan.

Muutama tunti viestin lähettämisestä asiakaspalveluun sain operaattorilta vastauksen. Sähköpostilaatikkoni lisätilasta oli tehty veloitus, koska sähköpostiosoitteeni oli operaattorilla siirretty sisäisesti järjestelmästä toiseen, jolloin postilaatikon lisätila oli tullut maksulliseksi. No huh huh ja kaikkea kanssa. Operaattori oli tänään poistanut kyseisen lisätilan ja hyvittänyt kahdenkymmenen euron veloituksen. Myös laajakaista oli avattu uudelleen käyttööni.

Tästä tuli tietysti mieleen, monelleko muulle on näin käynyt, ja kuinka moni muu on maksanut laskun kiltisti ajattelematta asiaa sen enempää? Itseäni voin tietysti syyttää siitä, etten hoitanut asiaa heti syyskuussa kuntoon, enkä vielä edes karhukirjeen saatuani. Tuli kuitenkin taas opittua, että tarkkana saa olla, ettei viilata silmään. Onko sinulle käynyt ikinä mitään vastaavaa?Ei kommentteja:

Lähetä kommentti