21.11.2015

Hempeän mansikkaiset kuppikakut

Sain blogiyhteistyönä Confetilta pussillisen makutomusokeria, makuna mansikkapirtelö eli Strawberry Milkshake. Makutomusokeria käytetään kuten tavallista tomusokeria. Ainoa ero tavalliseen tomusokeriin verrattuna on maku. Aika hauska juttu, koska tällä tavoin saa helposti uutta twistiä esimerkiksi kuppikakkujen kuorrutteisiin. Toisaalta se oli yllätys, että tuote on valkoista, eli jos väriä haluaa, niin sitä on lisättävä purkista. Confetin valikoimasta löytyy tällä hetkellä kahdeksan eri makutomusokerivaihtoehtoa.


Pussin saatuani alkoi hirvittävä aivotyöskentely. Mitä tekisin? Vaihtoehtoja oli useita, mutta tällä kertaa päädyin kuppikakkuihin, vaikka en olekaan niiden tekemisessä mikään ekspertti, eikä näillä ole myöskään mitään tekemistä tulevan joulun kanssa.

Hempeän mansikkaiset kuppikakut

3 dl vehnäjauhoja
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1 muna
100 g voita sulatettuna
¾ tl ruokasoodaa
¾ tl suolaa

Täyte:
paistonkestävää mansikkamarmeladia

Kuorrutus:
150 g pehmeää voita
5 dl Strawberry Milkshake makutomusokeria
1 tl punaista elintarvikeväriä

Koristerakeita

Ota kananmuna ja kuorrutuksen voi huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen leivontahetkeä.

Sulata 100 grammaa voita ja anna jäähtyä. Tällä välin voit tehdä muita kotitöitä tai rentoutua.

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot, kaakao, sokeri ja vaniljasokeri leivontakulhossa sekaisin. Lisää maito ja sekoita. Lisää kanamuna ja sekoita. Vielä lisää sekoitusta, kun lisäät voisulan taikinan joukkoon. Tämän jälkeen lisää taikinaan sooda ja suola ja sekoita voimakkaasti.

Jaa taikina 12 isoon muffinssivuokaan siten, että taikinaa jää hieman yli. Tee muffinssivuoissa olevien taikinoiden keskelle kolot. Lisää jokaiseen koloon teelusikallinen mansikkamarmeladia. Peitä marmeladit leivontakulhosta löytyvällä lopulla taikinalla ja tasoita taikinapinnat.

Paista kuppikakkuja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia. Paistoaika riippuu uunista ja siitä, haluatko leivonnaisista hieman mutakakkumaisia vai täysin kypsiä. Anna leivonnaisten jäähtyä huolella ennen kuorrutteen lisäämistä.

Mittaa kuorrutuksen aineet valmiiksi ennen valmistusta. Vatkaa pehmeä voi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi makutomusokeri voivaahdon joukkoon vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Sitä kuohkeamman kuorrutteen saat, mitä enemmän vatkaat. Vatkaa lopuksi maito ja elintarvikeväri kuorrutteen joukkoon.



Koristele kuppikakut kuorrutteella joko pursottimen avulla tai levittämällä kuorrutus veitsellä kuppikakkujen pinnalle. Jostain syystä tämän huushollin kaksi pursotinta olivat hävinneet salamyhkäisesti jonnekin, joten jouduin turvautumaan Minigrip-pussiratkaisuun. Lopputulos ei välttämättä ole kaunein, mutta makuhan se tärkein on.

Lopuksi koristele kuppikakut koristerakeilla.



Entä se maku? Mansikkapirtelö todellakin maistuu kuorrutteessa ja on makeaa. Jo yhden tällaisen syöminen taltuttaa pahimmankin makeannälän. Mies, joka täällä asuu, totesi, että voi tehdä toistekin.

Oletko sinä kokeillut makutomusokereita? Tykkäsitkö vai onko turhake? Minä tykkäsin ja päässäni onkin pieni ideanpoikanen, kuinka hyödynnän lopun makutomusokerin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti