Suosittelupalvelu Hopottajilla oli vaihteeksi hieman
erilainen kampanja. Piti kehitellä resepti Rasilaisen hapankaalista. Jos et
vielä tiedä, mitä hopottaja tarkoittaa, niin se tarkoittaa sitä, että pääsen
testaamaan erilaisia tuotteita ja kertomaan niistä rehellisen mielipiteeni. Jos
haluat lukea lisää Hopottajista, niin käy Hopottajien sivuilla.
Rasilaisen hapankaali voidaan mielestäni luokitella
terveystuotteeksi. Hapankaali on sellaisenaan kevyttä syötävää, ainoastaan 30
kcal/100 g. Tuote on runsaskuituista ja sisältää paljon eri hivenaineita ja
vitamiineja. Rasilaisen hapankaali on tuoretuote eli kaikki kaalin ja
maitohappokasvisten terveelliset ominaisuudet ovat tallella. Rasilaisen
hapankaali valmistetaan perinteisellä maitohappokäymisellä. Rasilaisen
hapankaaliperheeseen kuuluu viisi eri vaihtoehtoa: Rasilaisen perinteinen
hapankaali, Rasilaisen valkosipulihapankaali, Rasilaisen purjohapankaali, Rasilaisen
luomuhapankaali sekä Porkkanainen salaatti.
Hapankaalihan on hyvää jo ihan sellaisenaan, mutta koska
toiveena oli kehitellä resepti, niin tällaisen sitten väsäsin ja Mannilaisen
koekeittiössä testasin. Mauksi valitsin valkosipulihapankaalin, koska mies,
joka täällä asuu, sitä halusi.
Munakasrulla
hapankaalilla höystettynä
Munakaslevy:
6 munaa
3 dl vettä tai maitoa (tai kermavesisekoitusta, kuten minä
tein)
paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
aromisuolaa
Täyte:
2 grillimakkaraa tai jotain maustettua makkaraa, mitä
kaapista löytyy (itse käytin savupekoni Kabanossia)
vajaa 1 rs Rasilaisen valkosipulihapankaalia (voi olla
tavallistakin ja voi laittaa koko rasiankin, mutta siinä tapauksessa rullasta
tulee muhkea)
1 porkkana
Pinnalle:
Juustoraastetta
Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoista munat, vesi
tai maito ja mausteet. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Paista munakaslevyä noin 20 minuuttia.
Munakaslevyn paistuessa uunissa, valmista täyte. Pilko
grillimakkarat pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkana. Paista makkaroita
pannulla. Lisää hapankaali ja porkkanaraaste. Anna täytteen hautua hetki.
Jos sinulla ei ole valmista juustoraastetta, raasta juusto.
Kun munakasrulla on paistunut kauniin ruskeankeltaiseksi,
ota se uunista, mutta älä sammuta uunia. Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille.
Levitä täyte levyn päälle ja kääri rullaksi kääretortun tapaan. Ripottele
päälle juustoraastetta ja laita rulla vielä hetkeksi uuniin, jotta juustoraaste
sulaa rullan päälle.
Nauti lämpimänä tai kylmänä, joko lounaana tai iltapalana. Tämä sopii hyvin myös tarjottavaksi illanistujaisiin.
Mies, joka täällä asuu, oli hieman epäileväinen
munakasrullan suhteen, koska hänen mielestään hapankaali pitää syödä
sellaisenaan. En nyt sitten tiedä, kuinka meillä jatkossa toimitaan. Mies söi
halulla hartaalla ja santsasikin. Taisi pitää mausta. Itse ainakin olin
erittäin positiivisesti yllättynyt. Tämä oli helppo tehdä ja maistui
taivaalliselle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti