11.2.2022

Ystävänpäivän lukumaraton

 

Kirjan jos toisenkin -blogin Jane on haastanut kirjanystäviä ystävänpäivän lukumaratonille. Minäkin ilmoittauduin maratonille ihan viime hetkillä, koska on pakko saada luettua yksi kirja tai oikeastaan kaksikin. Lukumaratonin säännöt ovat yksinkertaiset. Koska ystävänpäivä osuu maanantaille ja arkipäivänä harva ehtii kokonaista vuorokautta käyttää lukemiseen, on lukumaraton 11.-13.2.2022. Aloittaa voi siis jo vaikka tänään klo 21.00 ja lopettaa huomenna klo 21.00. Lukuaikaa on täydet 24 tuntia ja se sisältää kaikki mahdolliset tauot. 

Lukumaratonilla kaikki lukeminen lasketaan, myös äänikirjat. Jane toivoo, että maratonille osallistuja laskee lukemansa sivut ja/tai kuuntelemansa ajat yhteen sekä tekee listauksen kirjoista, joita on lukenut maratonin aikana huolimatta siitä, onko saanut kirjan päätökseen vai ei. Tämän lisäksi lukijan olisi käytävä kertomassa lukumaratonin loppusaldo ja kirjalista Janen blogin koontipostaukseen. Maratonille osallistuminen ei vaadi kirjablogia, eikä someaktiivisuutta, mutta itse ajattelin kuitenkin blogia päivittää ja Instagramin puolellekin jotain huudella. 

Mitkä sitten ovat omat lukusuunnitelmani? Minulla ei ole lukulistalla kuin kaksi kirjaa. Toki kotoa löytyy lukemattomien pinoja, joten sieltä on helppo vetäistä bonuskirja, jos lukeminen meinaa loppua kesken. En kyllä usko, että loppuu. En ole kovin nopea lukija ja aion kuitenkin pitää taukoja välillä. Jevgeni Griškovetsin Joet – kertomus (Kampus Kustannus, 2012) on seuraava lukupiirikirjamme. Olen kirjassa melko lopussa ja haluan tänä viikonloppuna saada kirjan päätökseen, koska ensi viikolla on lukupiiri-ilta. 

Toisena kirjana minulla on Päivi Alasalmen Sudenraudat (Gummerus, 2021). Tämä kirja on vielä alkutekijöissään, mutta haluan saada kirjan luettua mahdollisimman nopeasti. Kirjaston kahden viikon laina-aika on ensimmäinen syy. Toinen on se, että kirjastosta on tulossa noutopyyntöjä kolmelle muulle varaamalleni kirjalle aivan lähiaikoina. Itseasiassa tänään tuli ilmoitus ensimmäisestä kirjasta. Pitkitän noutoa kuitenkin jonkin aikaa, ettei lukupäiviä mene siihen, kun luen näitä kahta lukumaratonkirjaa. 

Lukumaratonin ajattelin aloittaa jo tänä iltana ja lopettaa huomenillalla. Päivitysraportti päivittyy blogiin ainakin huomenna. Tämän illan alkuraportointi saattaa jäädä väliin. 

Sunnuntaille osuu myös Lukurauhan päivä. Silloinkin ajattelin lukea, mutta en enää maratoonaa. 

Jos kiinnostuit lukumaratonista, käy ilmoittautumassa mukaan.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti