20.6.2021

Kulttuurikesä vol. 2: Eeva Joenpellon kirjailijakoti Vares-Kantola

 

Kirjabloggaajat saivat ihanan kutsun WSOY:n kirjallisuussäätiöltä. Pääsimme tutustumaan Eeva Joenpellon kirjailijakotiin Vares-Kantolaan. Tämä on sikäli harvinaista herkkua, koska Eeva Joenpelto oli testamentannut kirjailijakotinsa WSOY:n kirjallisuussäätiölle sillä edellytyksellä, että kirjailijakoti annetaan kirjailijan vastikkeettomaan käyttöön. Kirjailijakodin asumisoikeutta voi hakea kolmen vuoden välein eli normaalisti Vares-Kantola on jonkin kirjailijan asuntona kolmisen vuotta, eikä siellä silloin voi tietenkään vierailla. Kirjailijakodissa ovat asuneet ja työskennelleet kirjailijat Tuomas Kyrö, Mikko Rimminen, Katja Kettu, Aki Ollikainen, Maritta Lintunen ja Marianna Kurtto. Syksyllä 2021 taloon muuttaa Tittamari Marttinen. 

Kirjailijan muuttaessa Vares-Kantolasta pois, WSOY:n kirjallisuussäätiölle jää hetki aikaa laittaa paikat kuntoon ennen Joenpellon sukulaisten kesämajoitusta sekä seuraavan kirjailijan paikalle muuttoa. Koska Kurtto oli muuttanut pois kirjailijakodista, oli WSOY:n kirjallisuussäätiöllä hyvä mahdollisuus kutsua kirjabloggaajia vierailulle. Toki koronarajoitukset täytyi huomioida. Täytyy kyllä sanoa, että oli upea paikka, joka henki rauhallisuutta ja sivistyneisyyttä samanaikaisesti. 

Paras antaa kuvien puhua puolestaan. 
Jos en väärin muista, Vares-Kantolalla on pituutta 32 metriä. Aikamoinen pytinki.


 


Ikkunasta näkyvä valkoinen talo on Eeva Jonepellon lapsuudenkoti, jossa sijaitsi myymäläTuvan raitamatot on teetetty tuvan värimaailmaan sopiviksi
Tapeteissa riittää kuvioita

Tuvan talonpoikaisuudesta siirrytään salin aivan eri maailmaan

Vinkkinä sellainen, että Eeva Joenpellon kirjailijakotiin pääsee tänä kesänä vierailemaan 20.-31.7.2021. Liput on lunastettava etukäteen ja kierroksia on rajoitettu määrä. Jos kuitenkaan yhtään kiinnostaa, niin uskon, että vierailu kannattaa. 

Kiitos WSOY:n kulttuurisäätiölle hienosta illasta ja kivasta yllätyskassista.4 kommenttia:

 1. On kyllä todella komea talo! Siellä kelpaa kyllä kirjoittaa kirjaa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mahtava talo. Tuollaisessa rauhan tyyssijassa on varmasti hienoa päästää luovuus valloilleen.

   Poista
 2. Vau, mahtava päästä tuonne vierailulle! Talossa varmasti ajatus kulkee ja luovuus kukkii kirjan kirjoittajilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan varmasti ajatus kulkee ja luovuus kukkii, kun tuollaisessa paikassa pääsee kirjoittamaan. Todella upea paikka.

   Poista