19.7.2020

Päräyttävää purkutaidetta Keravalla

Etätöiden hyödyllisyydestä on ollut paljon puhetta. Itse voin listata monta asiaa, mutta yksi todella konkreettinen hyöty sattui eräänä aamuna, kun hakkasin työkonetta. Jokin aamun televisio-ohjelmista pauhasi taustalla. Kuulin mainittavan Kerava ja purkutaide. Oli pakko terästäytyä ja kuunneltava tarkemmin. Heti, kun televisiosta alkoi tulla aiheeseen liittyvää juttua enemmän, oli tauon paikka. 

Siis aivan käsittämätöntä. Keravalla, omassa kotikaupungissani, on tehty purettavaan kerrostaloon kokonaisvaltainen taideteos. Viisikerroksissa kerrostalossa on lähes sadan näyttelijän teoksia nähtävillä. Purkutaide on saanut kerrostalon käyttöönsä ja nyt paikalla komeilee Taiteen kotitalo. Syy siihen, miksi asia oli jäänyt minulta huomiotta on se, ettei meille tule paikallislehteä, eikä valtakunnallista Hesariakaan. Myös postiluukun yläpuolella lukee, että ei mainoksia, niin emme saa ilmaisjakelulehtiäkään. Olen siis ollut uutispimennossa, mutta kun vihdoin asia minulle selvisi, oli pakko päästä paikan päälle tutustumaan Taiteen kotitaloon. 

Pitemmittä puheitta annetaan kuvien kertoa purkutaiteen tarinaa. Pahoittelen, että taiteilijoiden nimet jäivät osin selvittämättä. 


Olimme hyvissä ajoin paikalla eli aamulla noin vartin yli yhdeksän. Tässä vaiheessa jonoa ei vielä ollut ehtinyt kertyä. Myöhemmin jono ylettyi kävelytielle saakka. 


 

Tähän tuotiin shakkinappulat hieman ennen ovien avautumista. Odotellessa sisäänpääsyä voi siis pelata shakkia. Heti alkuun päästään psykedeeliselle osuudelle. Olo on kuin huvipuiston kummitusjunassa. Eteenpäin mennään vaunun sijaan omin jaloin. 


 

Hämmentävän kaunista. 


Jukka ”Jugix2” Metsäaho: Concrete Garden

Keittiö on vallattu.


Lintu on laskeutunut vai mitä on käynyt? 


Taidepaja: Let it burn

 Welcome to Never ever Forest. Täältä löytyi kaikkea satumaisen kaunista, mutta ihana oli eteinenkin.


Salla Ikonen 

Pysähdyttävää kauneutta. Sheikki: High on Life 

 Huh, mitä mustan ja valkoisen synergiaa. Olisin halunnut nähdä Sheikin. 


Tämä oli hauska huone. Kävijät pääsivät jättämään oman hiiritarransa teoksen seinille tai ihan mihin vain itse keksi. 


8art / Kasia Vuorinen: X Male? 

 Julkisuudesta tuttu henkilö. 


Viv Magia 

 Yksinkertaisesti upea teos. 


 

Ihan oikeasti! Ihan oikeasti olisin halunnut ostaa itselleni tällaisen laatan muistoksi. 


3yes_art

 Taiteen kotitalossa riittää toinen toistaan upeampia töitä. 


 

Maalausten ohella löytyy muutakin mielenkiintoista nähtävää. 


 

Graffitia graffitilla. 


Jennifer Backlund 


Teoksissa seinien ja lattioiden saumat eivät ole esteenä. 


 Mikäs nainen se sieltä tynnyristä ilmestyy? 


Nina Kuukari

 Suloista sarjakuvamaisuutta. 


Mion: Le’Mion 

Ällistyttävä.


 

Lohikäärmehuoneessa oli pelottavan hauska yllätysmomentti. 


Sins in Eden Kasvisryhmä

 Ihania purkkeja omine salaisuuksineen. 


Jouni ”Psyke” Väänänen


Kuvailotulitus on päätettävä Taiteen kotitalon pääjehun Jouni ”Pyske” Väänäsen upeaan maalaukseen. 

Toivottavasti nautitte näkemästänne. Tässä oli vain joitakin otoksia upeista teoksista, joita viisikerroksinen purkutalo pitää sisällään. Jos jokin paikka pitää tänä kesänä nähdä, niin se on ehdottomasti tämä. Itselläni on sellainen tunne, että saatan vierailla Taiteen kotitalolla vielä toisenkin kerran. Aivan varmasti on jäänyt huomaamatta pieniä yksityiskohtia. Sitä paitsi tätä iloa ei kestä pitkään. 

Taiteen kotitalo sijaitsee Keravalla Moukarite 4:ssä. Näyttelyn aukioloajat ovat tiistaista sunnuntaihin klo 10-17 ainakin 16.8.2020 saakka. Lipunmyynti sulkeutuu viimeistään klo 16.00, mutta saattaa ilmeisesti sulkeutua aikaisemminkin, jos jonot ovat pitkät. Lipun hinta on 6 euroa. Alaikäiset lapset saavat tulla näyttelyyn vanhempien seurassa. 

Postauksen alussa mainitsin, kuinka itse olin ystäväni kanssa ajoissa paikalla. Tämä kannatti, koska on ikävää, jos matkustaa pitkänkin matkan päästä paikalle ja näyttely jää sen takia näkemättä, koska jossain vaiheessa järjestäjien on pakko laittaa stoppi lipunmyynnille. Taiteen kotitaloon pätee siis vanha sanonta: ”Aikainen lintu madon nappaa.” Vinkkinä myös mainittakoon, että julkisilla liikennevälineillä Taiteen kotitalolle pääsee helposti. Keravan rautatieasemalta kulkee useita busseja Keravan Ahjon suuntaan. 

Oletko sinä käynyt Taiteen kotitalolla tai oletko menossa? Jos olet käynyt, mitä pidit näkemästäsi? 


6 kommenttia:

 1. Haluaisin tonne ihan kauheesti, mutta niin haluaa moni muukin. En tiedä, onko musta jonottomaan. Onneksi laitoit paljon kuvia niin niiden kautta saa käsitystä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on sellainen paikka, että sinne pitäisi oikeasti mennä aamusta, jos haluaisi päästä vähällä jonottamisella. Olisi ollut kiva laittaa vaikka kaikki kuvat postaukseen, jotka otin, mutta se olisi ollut ehkä hieman yliammuttua. Taiteen kotitalossa on todella upeita teoksia.

   Poista
 2. Kiitos kuvakatsauksesta! Sain monipuolisen käsityksen taidetalosta ansiostasi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten Ompulle tuossa yläpuolella mainitsin, olisi ollut kiva laittaa kaikista ottamistani kuvista tänne jotain, mutta ei vain voi. Näiden teosten lisäksi näyttelyssä on monta muutakin upeaa teosta. Mahtavaa, että tällainen on toteutettu.

   Poista
 3. Voi itku, aivan järisyttävän upea juttu ja mitä taidetta. Keravalla on aina paikka sydämessä, pari vuotta siellä viihdyttiin mitä mainiommin ja jollei yksitasoa kodista oltaisi haaveiltu, niin siellähän me vieläkin olisimme.

  Aurinkoista sunnuntaita Mannilainen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taiteen kotitalo on hieno paikka. Toinen toistaan upeampia teoksia. :)

   Ajattele sitä, jos asuisitte vielä täällä, niin olisimme ehkä jo nähneet livenä. No, mutta kyllä me vielä joskus nähdäänkin.

   Ihanaa sunnuntaita sinullekin Tiia. <3

   Poista