13.11.2016

Meidän viikonloppu -tapahtumassa

Lauantaina suunnistin nenäni kohti Pasilaa ja Helsingin messukeskusta. Minulla oli bloggaajapassi Meidän viikonloppu -tapahtumaan, joten päätin käydä messuilemassa ennen teatteriin menoa. Jotenkin lauantaiaamun tohinat menivät päälaelleen ja aikataulu hieman petti, mutta ei se menoa haitannut.


Koska aikataulu oli tiukka, päätin ensimmäisenä tutustua Lemmikkimessuihin, koska arvaattehan te sen. Kissat. Toinen toistaan suloisempia kissoja, mutta olihan siellä kaikkea muutakin mielenkiintoista. Haisunäädät. Voi, ne veivät sydämeni. Todella kauniita ja vaikuttavan näköisiä otuksia. Ja kanit. Se yksikin valkoinen kani oli kuin lelu. Olisi tehnyt mieli ottaa syliin ja rutistaa. Kuinka maailmaan mahtuukaan jotain niin ihanaa? Näiden lisäksi tuli tirkisteltyä esimerkiksi käärmeitä terraarioissa, ihmeteltyä upeita lintuja ja katseltua koirien temmellystä. Lemmikkimessuilla oli paljon myös erilaisia yhdistyksiä kertomassa toiminnastaan sekä eläimistä, joita yhdistys edusti.


ELMA-maaseutumessut vaikuttivat ainakin itsestäni suosituimmalta messutapahtumalta. Hurja määrä maatilaeläimiä, jotka vetivät pienten ja suurten ihmisten huomiota osakseen. Itse kävin ihastelemassa jokaisen aitauksen ja karsinan asukkeja. Valtavia lehmiä, pehmeän näköisiä alpakoita, söpöjä possuja, isoja kalkkunoita. Yhdellä ständillä myytiin babyalpakan villasta kudottuja sukkia. Voi, kuinka suloisen pehmeitä neuletuotteet olivat. Siis todellakin hiplasin tuotteita. Ihania. Valion ständillä olisi saanut käydä antamassa näytteen lypsytaidoistaan, mutta en tullut kokeilleeksi, kuinka hyvin olisin pärjännyt. ELMA-messut tarjosivat myös ihania herkkukojuja, joita katselin kuolaten. No, sai siellä aika monessa paikassa maistella tuotteitakin. Ykkösiksi kiirivät makuasteikollani erilaiset leivät, varsinkin rapeakuoriset, sekä mehut. Tyrniglögi oli ehkä kaikkein tajunnanräjäyttävin juoma.


Metsämessut tarjosivat katseltavaa etenkin perheen pilteille ja miespuolisille henkilöille. Valtavia metsäkoneita, joista ei kyllä ihan heti tiennyt, mihin tarkoitukseen kaikki oli tarkoitettu. Vaikuttavilta laitteet kuitenkin näyttivät ja voin vain uskoa, että metsätöissä tarvitaan mitä erilaisempia koneita ja laitteita ja tietenkin järeyttä. Tässä vaiheessa aika oli jo tiukilla, joten metsämessut menivät lähinnä katsellessa ympäriinsä.


Ette muuten arvaa, kuinka lopuksi kävi. En ikinä ehtinyt OutletExpoon ja 55Plussaan ja Kädentaitomessutkin tulivat vain pikaisesti vilkaistua. ELMAmessuilla vierähti niin paljon aikaa, että OutletExpon edulliset tuotteet jäivät näkemättä. Sen verran kyllä huomasin, että siellä olisi ollut ainakin kirjoja ja laukkuja tarjolla. Toisaalta en ollut aikonut ostaa mitään, koska matkani jatkui messukeskukselta Pengerkadun näyttämölle, enkä halunnut raahata ostoskasseja teatteriin. Tämän puolesta tuli siis edullinen messureissu. Vaikka 55Plus ei kuulunutkaan välttämättä siihen osioon, jonne olisin halunnut mennä, olisi ollut kuitenkin kiva ehtiä katsastamaan Meidän viikonlopun uusin tulokas.Kuten huomaatte, melkoisen eläinaiheisia kuvia tällä kertaa, mutta kun ne vain ovat niin söpöjä. Kävittekö viihtymässä Meidän viikonlopussa? Mikä oli suosikkijuttunne messuilla?

4 kommenttia:

 1. Mielenkiintoinen postaus. Ja nam oliiveja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivat messut. Itse en viin kauheastik oliiveista pidä, mutta olivat niin kuvaksellisia, että oli pakko napsia kuvia. :)

   Poista
 2. Tuolla on tullut käytyä lasten kanssa ja on tosi kivat messut. Tulin toivottamaan oikein mukavaa viikkoa Mannilainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos ihana Tiia! Sinulle myös kivaa viikon jatkoa <3

   Poista