5.7.2016

Blogistanian kesälukumaraton tulevana sunnuntaina

Törmäsin netin ihmeellisessä maailmassa Blogistanian kesälukumaratoniin. Tai ei se aivan uusi juttu ole, mutta en ole siihen itse aiemmin osallistunut. Nyt kuitenkin rohkaisin mieleni ja heitin itselleni haasteen. Kesälukumaratonia vetää Ja kaikkea muuta -blogin Minna. Maraton kestää kaksikymmentäneljä tuntia. Osa maratonista täytyy tapahtua sunnuntain 10. heinäkuuta aikana. Itse ajattelin aloitella lukemisen lauantaina ja lopettaa sunnuntaina. Luultavasti iltapäivästä iltapäivään.

Mitä sitten ajattelin lukea?

Katja Tikka, Leea Lappalainen ja Anu Järvinen: Helsingin sisäpihat kertovat (Minerva, 2015). Tämän valitsin ihan sen takia, että sain kirjan joululahjaksi, enkä ole vielä ehtinyt kirjaan tarttua. Uskon, että odotettavissa on mielenkiintoisia tarinoita ja kuvia.


Enni Mustonen: Paimentyttö (Seven pokkari, 2015). Voitin kesäkuussa mahtavan kirjapaketin Ullan kirjat -blogista. Tämä oli yksi kirjanipun kirjoista. Olen jo aloittanut kirjaa lukemaan työmatkalukemisena, mutta tuskin saan sivuja luettua loppuun ennen viikonloppua, joten jatketaan maratonissa. Ullan kirjat -blogissa on muuten taas uusi kesäkilpailu meneillään. Vink vink.


John Irving: Ihmeiden tie (Tammi, 2016, Keltainen kirjasto). Ihmeiden tie on lainassa kirjastosta. Kirja oli minulla jo kertaalleen lainassa ja kertaalleen sen jo palautinkin, koska laina-aika meni umpeen ja pari jonottajaa oli listalla. Nopeasti sain kirjan kuitenkin takaisin itselleni ja tällä kertaa aion ehtiä tiiliskiviteoksen lukea. Lukumaraton on tähän loistava tilaisuus.


Aiotko sinä osallistua Blogistanian kesälukumaratoniin? Vielä ehdit ilmoittautua mukaan, jos haluat heittäytyä hurjapääksi.


4 kommenttia:

 1. Hienot kirjat sinulle. Pidän tuosta Helsingistä, olen ydinkeskustan kasvatti (Kampin) ja kävin lukion Kalliossa. Olen joitakin kirjoja valinnut lukupinoon eli aion olla mukana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ainakin on hyvin erityyppiset kirjat. Helsingin sisäpihojen tekijöilltä on ilmestynyt aiemmin Kahvintuoksuinen Helsinki, josta pidin todella paljon. Odotukset ovat todella korkealla tämänkin suhteen.

   Poista
 2. Mielenkiintoisia kirjoja listallasi!
  Kesälukumaratonpäivä lähestyy! Postausten linkitys-artikkeli on jo julkaistu https://jakaikkeamuuta.blogspot.fi/2016/07/blogistanian-lukumaraton-2016.html. Tervetuloa mukaan ja mahtavaa maratonia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Innolla osallistun maratoniin. Miestä jo varoittelin, että huomenna alkaa kahdenkymmenenneljän tunnin lukumaraton. Laitan linkin heti, kun saan postauksen tehtyä. Jännää. Kohta alkaa jo kädetkin hikoamaan. :)

   Poista