24.7.2016

Vihervarpusen sunnuntai

Olimme lopettamassa lounashetkeämme miehen, joka asuu täällä, kanssa, kun sanoin, että naapurin mies tuli kotiin. Mies, joka täällä asuu, katsoi ikkunasta ja sanoi, että naapurilla on jotain asiaa. Mies lähti terassille juttelemaan. Jäin korjaamaan lounasastioita, koska ajattelin, että kyseessä on äijäköörin jorinat. Vaikken kuullut miesten keskustelua, tuli hetken kuluttua tunne, että nyt minunkin täytyy vissiin mennä paikalle ihmettelemään.


Ulos päästessäni kysyin, mikä on hätänä. Naapuri kertoi, että oli laittamassa polkupyöräänsä telineeseen, niin hänen päänsä sivusta lehahti lintu ja suoraan ikkunaan. Kysyin, kuoliko lintu ja miehet vakuuttivat, että kuoli se, koska törmäys oli ollut kova. Sanoin miehelle, joka täällä asuu, että lintu täytyy korjata pois. Samalla menin kurkkimaan pionipuskan juurelle. Siellä se lintu kyyhötti, mutta hengitti. Kerroin linnun hengittävän. Mies, joka täällä asuu, kävi ottamassa linnun käsiinsä ja kertoi linnun olevan vihervarpusen poikanen. Selviäisiköhän se? Naapuri ihmetteli asiaa, mutta totesi, ettei varmaan tulisi selviytymään. Mies, joka täällä asuu, asetti linnun takaisin maahan ja sanoi, ettei me oikein voida asialle mitään tehdä.


Naapuri lähti kotiinsa ja me palasimme sisälle kotitöiden ääreen. Jossain vaiheessa menin taas ulos katsomaan lintua. Mies toi linnulle juotavaa ja yritti kastella linnun nokkaa, mutta ei linnulle vesi maistunut. Mies otti taas linnun käteensä ja lintu oli selkeästi virkeämpi. Kääntyili miehen kädessä ja teki pienen lentopyrähdyksen rappumme oven eteen. Koska paikka on hieman vaarallinen pikkulinnulle, mies kävi hakemassa linnun pois oven edustalta. Hetken lintu ihmetteli asiaa, mutta oli sitä mieltä, että jo riittää paapominen. Otti tuulta siipiensä alle ja pyrähti terassimme edustalla olevan tuijan kätköihin.


Ja mitä tekee bloggari tässä vaiheessa? Hakee kameran ja aloittaa kuvaamisen. Ei kyllä tullut erikoisen hyviä otoksia, koska en halunnut käyttää salamavaloa, mutta olen todella iloinen siitä, että ainakin linnun lentokyky toimii. Mies sen sijaan ihmettelee, miksi lintu ei ääntele. Voi siis olla, että jotain vammoja lintu sai tai sitten on poikasen pää edelleen niin sekaisin, ettei kykene laulaa lirkuttamaan. Toivotaan kuitenkin, että vihervarpusen poikanen tokenee, kun päivän pahin kuumuus hieman hellittää ja ehkäpä lajitoverien näkeminenkin auttaisi asiaa. Aamulla vihervarpusia lenteli terassillamme, joten epäilen, että poikaset ovat juuri pesästään lähteneitä nuorukaisia. 

Mitä muuten teki Herra Karvajalka tämän episodin aikana? Nukkui päiväunia ja nukkuu edelleen.2 kommenttia:

 1. Miten hieno tirppa! Ja Manni vain nukuit! :o - Pepsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja edelleen nukkuu, vaikka pitäisi lähteä iltaulkoilulle. :)
   -Palvelijatar-

   Poista