25.5.2016

Mitä Forsmanin teemyymälästä tuli ostettua?

Postasin pari viikkoa sitten ihanasta vierailusta Forsmanin teemyymälässä. Lupasin esitellä ostokseni jälkikäteen, koska myymäläpostauksesta tulikin yllättävän pitkä. Mitä sitten tuli ostettua? No, tietenkin teetä!


Nyt on kyllä hetkeksi teetä, jota juoda ja nautiskella. Ostoskuvasta unohtuivat inkivääritikut, jotka päätyivät ostoskassiin hetken mielijohteesta kassalla. Niin, ja ne muutamat namuset, jotka tuli ostettua pahimpaan nälkään, koska nehän oli jo tuhottu ennen kotiinpaluuta. Teepakkausten lisäksi ostin kaksi söpöä peltirasiaa, joista toisen annoin äidilleni ja toisen pidin itse.


Aito Jäätee Mansikka-Vanilja. Jääteepakkaukset nähtyämme sekä minun että ystäväni oli pakko tarttua näihin pakkauksiin. Mikä voisi olla kesällä piristävämpää kuin kunnon jäätee? Vihreä Mini Gun Powder on rullattulehtinen tee, joka on maustettu mansikanpaloilla ja vaniljalla. Tässä teessä ovat vihreän teen terveysvaikutukset parhaimmillaan. Ja mikä tässä teessä on parasta? Maun lisäksi se, että teen voi hauduttaa suoraan kylmään veteen. Teen tuoksu on taivaallinen. Mansikka tuoksuu päällimmäisenä. On kesä. Tämän pussin avasin heti, koska halusin fiilistellä makua ja tuoksua, eikä todellakaan tarvinnut pettyä. Vaarana on, että tähän voi jäädä koukkuun.

Aito Jäätee Sitruuna. Tämä on edellisen kaveri. Tässäkin teessä rullattulehtinen Vihreä Mini Gun Powder esittää pääosaa. Makua siivittää sitruuna sekä mangonpalat. Kuulostaako houkuttelevalta? Ainakin pakkauksen tuoksu on lupaavan sitruunainen ja pirteä. Tätä pakkausta en ole vielä avannut, mutta huomenna avaan. Päätin tänään töissä hikoillessani, että iltapäiväteen täytyy helteillä vaihtua jääteeksi. Uskon, että piristävä vaikutus tulee olemaan hyvä. Lupasin maistiaisia myös työkavereilleni. Katsotaan, mitä he sanovat. Onpahan ainakin vaihteeksi muutakin puhuttavaa kuin työasiat.


Kissan Päivät. Tuli valittua kolmaskin rullattulehtinen Vihreä Gun Powder tee ja ihan vain tuon nimen takia. Minkä kissaihminen itselleen voi? Kissan Päivissä on mausteena cupuacu-hedelmää, appelsiinipuun kukkia, omenanpaloja, hibiscusta ja papaijanpaloja. Tämä tee haudutetaan lämpimään veteen ja voi kuinka kauniisti rullatut teelehdet aukenevat. Aivan uskomatonta. Tässä on kyllä hyvä esimerkki siitä, millaista on laatutee. Vaikka valitsin teen nimen perusteella, on tässä myös muutakin hyvää. Tee sisältää runsaasti flavonoideja ja mielihyvää tuottavaa L-teaniinia, joka rauhoittaa, vähentää stressiä ja parantaa keskittymiskykyä. Ilmankos minä olenkin ollut lähiaikoina töissä jotenkin rauhallisempi, koska olen juonut tätä teetä aamuisin ennen töihin lähtöä. Voin suositella räjähteleville henkilöille.

Puolukka Vanilja. Valkoisen ja vihreän teen sekoitus, jossa makua tuovat vanilja ja kotimainen puolukka. Pakkausta en ole vielä avannut, mutta tuoksu on erittäin lupaava. Pakkauksessa teetä kuvataan pehmeän herkullisena, joten tuskin tulen pettymään tämänkään suhteen. Pakkaus itsessäänkin on todella kaunis. Tällaisen veisi mielellään myös lahjaksi, jos menisi kesämökkivieraaksi jonnekin. Minä kuitenkin pidän tämän itse, koska olen itsekäs ja haluan makustella tätä itse.


Finlandia. Tämä teepakkaus tuli valittua yhden mausteen takia. Arvaatteko minkä? Tervan. Siis wau! Voiko oikeasti olla suomalaisempaa teetä kuin tervamausteinen tee? Musta Intia-Ceylon lehtitee on maustettu tervan lisäksi sitruunalla ja ruiskukalla. Tästä pakkauksesta tervantuoksu puskee läpi. Finlandia aukenee Kissan Päivien jälkeen, koska tuoksussa on jotain niin suomalaista ja keskikesään sopivaa soundia. Sivuhuomautuksena mainittakoon, että herra Karvajalka kävi äsken valtaamassa tuolini. Haisteli samalla Finlandia-pakkausta ja nuoli huuliaan. Taitaisi maistua kissallekin. Vinkkinä muuten toinenkin lahjaidea. Finlandia sopii nimensä puolesta tuliaisiksi ulkomaille tai ulkomaisten vieraiden kotiin viemisiksi.

Siniset Silmät. Tuli valittua näemmä toinenkin Intia-Ceylon musta lehtitee. Syynä tähän valintaan oli rommiöljy. Vaikka en kauheasti alkoholia kuluta, niin rommi on taikasana, joka saa tähän naiseen liikettä. Sinisten Silmien muita mausteita ovat kiiviöljy ja vadelmaöljy sekä ruiskukan terälehdet. Ihana nimi tällä teellä ja kaunis pakkaus. Näistä kaikista teepakkauksista tämä pakkaus tuoksuu heikoiten. Ehkä tämä on eniten arkitee. Joo, arkena rommia. Olipa hienosti valittu, mutta minkäs teet. Auttaakohan tämä relaamaan? Sehän selviää, kun pakkauksen jossain vaiheessa avaan ja alan nautiskella rommiteetä. 

Nyt kun taas tuoksuttelin teepakkauksia, niin tunnen itseni todella lumoutuneeksi näistä kaikista teesekoituksista. Kyllä ihminen saa pienistä asioista onnen jyviä elämäänsä, jos haluaa.


4 kommenttia:

 1. Onpa herkullisen kuuloisia teemakuja :D Tuo kissatee (nimi) ja jääteet kiinnostaisivat erityisesti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään joimme töissä porukalla Sitruuna jääteetä. Oli kyllä todella hyvää. Sanoisinpa, että jopa parempaa kuin Mansikka-vanilja jäätee. Suosittelen kokeilemaan. Kolmantena makuna Forsmanilla oli muistaakseni Minttu. Sekin varmasti hyvää ja piristävää.

   Poista
 2. Puolukka Vanilja on oma lempparini koko Forsmanin valikoimasta. Hyvä valinta. ^^

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onpa kiva kuulla, että Puolukka Vanilja on ollut hyvä valinta. Forsmanin teemyymälän valikoima on niin laaja, että siellä meni pää ihan pyörryksiin. Tarjolla oli mitä houkuttelevimpia teepakkauksia.

   Poista