17.4.2016

Kädentaitotapahtuma 2016

Sain bloggaajapassin Helsingin Messkukeskuksen Kädentaitotapahtumaan. Menin paikalle heti lauantaiaamusta tarkoituksenani välttää pahimmat ruuhkat. Tai no, en nyt ihan aamusta, koska herra Karvajalan aamuseikkailut veivätkin odotettua pidemmän aikaa ja lopuksi piti vielä antaa herralle lisää seitiä, koska minua syyttävästi katsoi, kun olin matkaan lähdössä.

Messukeskuksessa olin hieman ennen kymmentä aamulla. Suhteellisen rauhallista oli vielä siihen aikaan, mutta kyllähän se meno aika villiksi jossain vaiheessa muuttui.

Kädentaitotapahtumassa riitti ihasteltavaa ja ihmeteltävää. Täytyy sanoa, että toiset osaavat taikoa ihmeitä aikaiseksi. Itsekin pidän käsitöistä ja ennen niitä tuli tehtyä paljonkin, mutta nykyään harvemmin. Kädentaitotapahtuma laittoi myös ajatukset pyörimään. Esimerkiksi Sinellin kauniin väriset Foam Clay –helmimassat ja Silk Clay –silkkimassat sopisivat sekä lasten että aikuisten yhteisiin askarteluhetkiin tai ihan vain itsekkäästi omiin askarteluihin. Kävin myös ihastelemassa kultaseppä-korutaiteilija Niina Halosen työnäytöstä lampputekniikasta. Sehän se vasta mielenkiintoiselta taidolta näyttikin. Kaikeksi se lasikin taipuu. Kädentaitajat ovat yksinkertaisesti taitavia.

Kaunista.

Ah, mitkä värit!

Ja nuo kuviot!

Entäs nämä sitten?


Kädentaitotapahtuman lisäksi katsastin tietenkin myös OutletExpon, Eläinystäväni -tapahtuman, Model Expon ja pyörähdinpä vielä Lapsimessuillakin. OutletExpossa olisi ollut kaikkea kivaa ostettavaa, mutta pidin pintani. En ostanut mitään. Model Expossa oli pakko hetkeksi pysähtyä seuraamaan pienoisautojen ratakilpailuja. Hurjaa menoa. Ei tarvitse formulaa seurata televisiosta, kun tuota kisaa seurasi. Lapsimessut olivat selvästi laajin tapahtuma Kevään Kivoimpana Viikonloppuna. Ja siellä sitä porukkaa olikin, mutta mukavasti näytteilleasettajat lapset huomioivat. Oli paljon erilaisia maistiaisia ja puuhanurkkauksia. Eläinystäväni –tapahtumassa olisi mennyt vaikka koko päivä. Ihastelin tietysti pääasiassa kissoja ja ihmettelin, kuinka kissat ja tietysti muutkin eläimet osasivat olla niin rauhallisia. Jos herra Karvajalka olisi viety Messukeskukseen, olisi koko Messukeskus kuullut sen.

Olin yksin liikenteessä, koska ajattelin, että saisin kulkea rauhassa ja keskittyä omiin mielenkiinnon kohteisiini. Siinä mielessä hyvä ratkaisu, että näin tosiaan tapahtui. Huonoa tässä oli se, että ystävän kanssa olisi riittänyt juteltavaa ja ihasteltavaa ja olisin ehkä saanut messuista vielä enemmän irti. Jostain kumman syystä sain messuilla kulutettua aikaa kuitenkin reilusti yli kolme tuntia. Hei haloo, mihin se aika meni? Ihasteluun ja ihmettelyyn.

Vielä ehdit sinäkin messuille. Kevään Kivoin Viikonloppu on vielä tänään auki kello 17.00 saakka. Suosittelen käymistä, jos mietit, kuinka viettäisit sunnuntain.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti