19.2.2016

Kiva päivä

Täytyy sanoa, että toiset päivät ovat mukavampia kuin toiset. Tänään oli huippukiva päivä. Aamulla kun saavuin työpaikalle, oli kahvitilassa iso täytekakku. Työkaverini täyttää pyöreitä. Mies oli tuonut töihin tarjolle kakkua, eikä siinä sitten muu auttanut kuin istua pöydän ääreen ja aloittaa työpäivä herkuttelulla. Ja kuinka hyvää kakkua tarjolla olikaan. Oikeaa kunnon itse tehtyä mansikkakakkua kermavaahdolla höystettynä. Sopivan kosteaa ja sopivan makeaa. Nam! Tykkäsin, söin ja rupattelin mukavia. Hyvä aloitus perjantaipäivälle.Herkuttelujen jälkeen tietenkin sorvin ääreen eli konetta naputtelemaan. Tehokkaan työskentelyn lomassa huomasin, että esimies oli laittanut sähköpostikutsun pikapalaveriin. Ihmettelin, mitä nyt on tekeillä ja hieman pelonsekaisin ajatuksin menin miehen huoneeseen. Pyysi laittamaan oven kiinni ja istumaan. Hänellä oli kuulemma hyviä uutisia minulle. Olin saanut pienen palkankorotuksen. Jippii ja hehkutusta! Kyllä vanhan mieltä lämmittää, kun huomioidaan ja annetaan kiitosta hyvin tehdystä työstä. Pienikin lisä palkkaan on plussaa. Sitä paitsi palkkahan on korvaus hukkaan heitetystä vapaa-ajasta. Näin minulle on kerrottu.


Iltapäivällä oli uusi herkkuhetki. Ai uusi? Kollega oli tuonut Lontoon tuliaisina ihania suussa sulavia suklaakonvehteja, joita oli tietysti pitänyt maistella. Mutta siis asiaan eli iltapäivän herkutteluihin. Uusi täytekakku. Olimme järjestäneet edellä mainitulle työkaverilleni iltapäiväksi kakkukahvit. Iltapäivän kakku ei vetänyt vertoja aamuiselle herkkukakulle, mutta hyvää sekin oli. Mustikkatäytekakkua. Taas mukava kahvituokio työkavereiden kanssa. Onnitteluja ja halauksia. Tällaisesta tulee hyvä työvire.


Töistä tullessani menin Lindexiin ostamaan sukkahousuja. Samalla oli tietysti kuonottava kaikki vaaterekit ja ihmeteltävä, jos vaikka löytyisi jotain kivaakin. Nappasin yhdestä rekistä kolmenkymmenen euron khakivihreät housut kainalooni. Suuntasin kohti sovituskoppia. Yleensä inhoan sovitusta, mutta nyt ei yhtään hermostuttanut. Vedin housut jalkaani ja kas kummaa! Housut olivat täydelliset. Ei senttiäkään liian pitkät, vaikka yleensä tällä kropalla kaikkia housunlahkeita täytyy lyhennellä tai käännellä. Housut eivät myöskään kiristäneet vyötäröltä tai reisistä. Nämähän oli siis pakko ostaa. Ja mitä tapahtui kassalla? Housuista tuli vielä 25 % alennusta. Hei! Voiko tällaista olla?


Nyt täytyy myöntää, että kotimatkalla tuli ostettua myös muutama rivi Eurojackpottia. Sen verran hyvää tuulta ja mieltä on tälle päivälle riittänyt, joten tätä ei voinut jättää väliin. Niin, ja kotisähköpostissa odottivat liput Kansallisteatterin Mahdollisiin maailmoihin. 

Aika täydellinen päivä vai mitä? Välillä on otettava kaikki ilo irti pienistä asioista. Oliko teillä hyvä perjantai?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti