Pääsin mukaan Hopottajien Myllyn Paras Voitaikinatasku –kampanjaan.
Tämä tarkoittaa sitä, että olen päässyt testaamaan Hopottajien kautta Myllyn
Parhaan Voitaikinataskuja. Hopottajana pääsen testaamaan erilaisia tuotteita ja
kertomaan niistä rehellisen mielipiteeni. Lisätietoa Hopottajista löydät
täältä.
Postin mukana saapui viikolla kirje, joka sisälsi vitosen
setelin ja ohjeistuksen käydä ostamassa Voitaikinataskuja. Parhaiten tuotteita
löytyy Citymarketeista ja K-supermarketeista, joten painelin perjantaina
työpäivän jälkeen Citymarkettiin, vaikka en siellä normaalisti asioikaan.
Ilmeisesti oli ollut joku toinenkin hopottaja liikkeellä, koska Myllyn Paras
Voitaikinatasku –pakkauksia oli jäljellä enää neljä kappaletta. Yksi paketti
ostoskoriin ja kassalle. Hintaa paketilla oli muistaakseni 3,07 euroa.
Perjantai-illalla pähkäilin, tekisinkö paketin kymmenestä
voitaikinataskusta makeita vai suolaisia versioita. Lauantaiaamulla asia
ratkesi, kun pohdittiin, mitä tänään syötäisiin. Keksin, että ostan jauhelihaa
ja väsään voitaikinataskuihin ruokaisan täytteen. Tällä tavoin tuli lauantain
ruokaongelma selätettyä.
Mitä sitten sainkaan aikaiseksi? Nimesin
voitaikinataskutekeleeni Kilpikonnataskuiksi,
koska lopputulos oli kilpikonnamainen.
Kilpikonnataskut
1 pkt Myllyn Paras Voitaikinataskuja
1 kananmuna voiteluun
juustoraastetta
Täyte:
400 g naudan jauhelihaa
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
1 prk/200 g oliiviöljy-tomaatti tuorejuustoa (voi kokeilla mitä tahansa makua)
mausteita oman maun mukaan (Mannilaisen mausteina paprikajauhe,
rouhittu mustapippuri ja suola)
Koristeluun:
cocktailkurkkuja
miniluumutomaatteja
Laita uuni kuumenemaan 225 asteen. Levitä jäiset
voitaikinataskut pellille leivinpaperin päälle sulamaan siksi aikaa, kun uuni
lämpenee.
Voitele voitaikinataskut ennen uuniin laittamista
kananmunalla. Ripottele taskujen päälle juustoraaste. Meillä sattui olemaan
jääkaapissa Salaneuvos goudaa, jota raastelin raasteeksi, mutta tähän käy mikä
tahansa juusto, mistä sattuu pitämään.
Paista voitaikinataskuja uunin toiseksi alimmalla tasolla 15
minuuttia tai kunnes taskut ovat kauniin värisiä. Pakkauksen ohjearvo paistolle
on 15-20 minuuttia, mutta ainakin meidän uunissa tämä olisi ollut aivan liian
pitkä paistoaika.
Taskujen paistuessa uunissa, silppua sipuli ja pilko valkosipulinkynnet. Voit myös murskata valkosipulinkynnet puristimella, kuten minä tein, koska en ole ammattikokki. Koska olet päässyt vauhtiin pilkkomisessa, puolita saman
tien cocktailkurkut ja miniluumutomaatit pituussuunnassa puoliksi.
Ota paistuneet taskut uunista.
Ruskista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta
valkosipulimurskalla ja haluamillasi mausteilla. Itse käytin perinteistä paprikajauhetta,
mustapippurirouhetta ja suolaa. Näin jälkikäteen ajatellen olisi kannattanut
laittaa jotain voimakkaampaa maustetta antamaan hieman potkua.
Sekoita jauhelihan joukkoon tuorejuusto. Avaa
voitaikinataskut varovasti ja lisää jauhelihatäyte väliin. Koristele
coctailkurkuilla ja miniluumutomaateilla. Näistä tekemistäni versioista tuli
siis kilpikonnataskuja.
Mies, joka täällä asuu, sanoi, että täytteessä olisi pitänyt
olla jalapeñoja antamaan hieman vastakaikua voitaikinan maulle. Voitaikina
itsessäänhän on aika mauton, joten jäin miettimään sellaista vaihtoehtoa, että
olisin laittanut juustoraasteen päälle jotain yrttimaustetta. Kilpikonnataskujen maku parani ehdottomasti, kun taskut olivat kunnolla jäähtyneet ja maustuneet. Makeaan versioon
kannattaa laittaa joko raesokeria ennen paistoa tai hunnuttaa leivonnaiset täyttämisen jälkeen tomusokerilla.
Myllyn Paras Voileipätaskut olivat helppo valmistaa. Taskut
todellakin avautuivat helposti paistamisen jälkeen, vaikka sitä hieman epäilin.
Taikina oli mielestäni laadukasta, kuten Myllyn Parhaan tuotteissa yleensä on. Maku
oli hyvin perinteinen voitaikinamainen. Itse olisin ehkä kallistunut tekemään taskuista
makeita leivonnaisia, jos en olisi keksinyt ideaa lauantairuoasta. Seuraavan
kerran, kun tuotetta ostan, teen jonkin ihanan makean version. Laskin, että
yhden täyttämättömän voitaikinataskun energia-arvo on 170 kcal eli eiväthän
nämä mitään laihduttajien unelmia ole.
Mielestäni Myllyn Paras Voitaikinataskut ovat ihan kiva uusi
lisäys valmistaikinamarkkinoille. Voitaikinataskujen täytemaailmassa on vain mielikuvitus
rajana. Ja onhan se kiva joskus syödä hieman erimallista voitaikinaleivonnaista
kuin perinteistä pasteijaa tai tähtitorttua.
Mitä mieltä itse olet? Onko tuote turhake vai tarpeellinen?
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti