5.4.2014

Takkupoliisi

Paikallislehdessä oli juttu naapuripaikkakuntalaisesta miehestä ja hänen kissastaan. Miehen ovelle oli eräänä päivänä ilmestynyt eläinlääkäri ja poliisi. Huolestunut naapuri oli tehnyt miehestä eläinsuojeluilmoituksen, koska kissa oli huonokuntoinen. Lehden kuvassa oleva kissa muistutti kovasti meidän rakasta karvajalkaamme. Valkoinen, puolipitkä turkki. Mahanaluskarvat harmaassa katupölyssä. Lehdessä olevalla kissalla oli lättänämpi naama ja oranssimmat silmät kuin meidän kissalla, mutta muuten hyvin samantyyppinen.

Luin jutun mielenkiinnolla läpi ja totesin, että loppu hyvin, kaikki hyvin. Kissa oli saanut puhtaat paperit. Kissalla ei oltu todettu silmätulehdusta ja takut oli leikelty pois ennen eläinlääkärin ilmestymistä ovelle. Poliisi oli siis jättänyt kissan jatkamaan keväisiä juoksujaan ja miehen ihmettelemään maailman menoa. Jäin miettimään juttua ja tulin siihen tulokseen, että taustalla täytyy olla jotain muutakin, koska naapuri oli tehnyt tällaisen ilmoituksen. Se jää kuitenkin arvoitukseksi, mitä muuta taustalla on.

Jutusta innostuneena sain aiheen keskustella kissamme kanssa vakavasti. Harjaan kissamme joka aamu, mutta takkuja ilmaantuu siitä huolimatta. Kissa sietää harjausta siihen saakka, kunnes harja kohtaa takun. Siinä vaiheessa nousee kissan tassu. Takut ovat kiellettyä aluetta. Tällä hetkellä kissan lonkissa ovat isohkot takut, joihin ei saa koskea, eikä niitä saa leikata (tai kissanomistajat voivat lukea, että leikkaaminen on mahdotonta, koska siinä syntyy haavereita takkujen leikkaajalle). Sanoin kissallemme, että se on nyt sellainen juttu, että takkupoliisit tulevat hakemaan, jos ei anna harjata ja leikellä takkuja pois. Kissa vähät välitti jutustani.

Naapurimme kertoi, että heidän toisella koirallaan on todella paha karvanlähtöaika. Ilmeisesti koira vaihtaa talviturkin kerralla pois kevyempään kesäturkkiin. Juteltuamme aikamme karvajalkojen karvaongelmista, kerroin naapurille tarinan takkupoliisista ja sanoin, että jos joku päivä pihalla on poliisiauto, niin se on noutamassa kissaamme. Naapuri katsoi minua ja sanoi poliisipartion mustine maijoineen käyneen samaisena päivänä parkkipaikallamme. Olivat kuulemma vieneet rapustamme jonkun miehen. Kummallista, koska ei täällä mielestäni asu häiriköitä, mutta eihän sitä ikinä voi tietää, mitä kelläkin on menossa. Tästä sain kuitenkin lisää vettä myllyyn. Nykyään uhkailen kissaamme päivittäin takkupoliiseilla, koska musta maija on jo kertaalleen käynyt pihallamme. 

Ja sitten oikeasti, onko kenelläkään keinoa kissan takkuja vastaan? Siis muuta kuin eläinlääkärireissua, jolloin kissa saa kampaajakäsittelyn sikeässä unessa.


PS. Paras kiivetä takkupoliisia karkuun.

2 kommenttia: