3.7.2021

Kesän lukumaratonin päivitysraportti

 

Kohta on tarkoitus aloittaa lukumaraton. Kaupassa ja suihkussa on käyty. Jääkaapissa on evästä ja vichyä. Aloitan maratonin lukemalla loppuun Vappu Kannaksen Rosa Clayn (S & S, 2020). Piti lukea kirja loppuun eilen, mutta uni voitti, joten viedään kirja päätökseen maratonin aluksi. Sen jälkeen luen ehkä hetken Eduard Uspenskin Alas taikavirtaa. Satukirjan jälkeen otan käsiini Matkahuollon lähetyksestä löytyneen A. M. Frostin Vakoojan jäljet (Aula, 2021). Tätä minä odotinkin ja siksi on ehdoton valinta maratonille. 

Tämä postaus päivittyy maratonin aikana, joten käykää katsomassa, kuinka lukeminen etenee vai eikö etene ollenkaan.

 Lauantai 3.7.2021 klo 12.30

Aloitan lukemisen terassilla, koska siellä on tällä hetkellä varjoa, joka hieman viilentää näillä helteillä.Klo 16.00

Luettuja sivuja 121. Ensin luin Rosa Clayn loppuun. Fiktiota, oikeasta henkilöstä, mutta siitä huolimatta erittäin mielenkiintoinen ja hyvä kirja. Alas taikavirtaa -kirjaa piti vain hieman lukea, mutta luinkin koko kirjan loppuun asti. Olin aloitellut kirjaa jo aikaisemmin eli aivan alusta loppuun asti en kirjaa tänään lukenut. Mahdottoman jännittäviä tarinoita, jotka yhdessä luovat ison satukokonaisuuden. Kyllä tällaista näytelmää on varmasti mukava mennä katsomaan. Lukemisen välillä oli pakko hieman syödä ja taisin torkahtaakin, kun hetkeksi oikaisin itseni sängyn päälle. Nyt pieni pyykkishow välillä ja sen jälkeen lukeminen jatkuu.Klo 19.00

Luettuja sivuja yhteensä 194. Hitaasti etenee ja loppuilta vielä hitaammin, koska on kaiken maailman juttuja, joita pitää hoitaa. Aloin lukea A. M. Frostin uutuusteosta Vakoojan jäljet. Kirjan omistusivulla minua alkoi itkettää. Anne Frost on omistanut kirjan miehellensä, joka on A. M. Frostin toinen osapuoli. Matti menehtyi viime marraskuussa. Tuli surullinen olo ja tietysti myös oman miehen kuolema mieleen. Elämä on julmaa. Kirjaan palatakseni hirvittävästi on jo ehtinyt tapahtua niillä sivuilla, jotka ehdin lukea. Kyseessä on todellinen sotajännäri, enkä millään malttaisi odottaa, mitä kaikkea vielä ehtii tapahtua. Nyt täytyy kuitenkin pitää taukoa tämän kanssa ja kastella kukat. Sen jälkeen yritän lähteä Herra Karvajalan kanssa ulkoilemaan.Klo 21.00

Luettuja sivuja yhteensä 209. Kissaulkoilulla luin hieman Eeva Joenpellon kirjaa Tuomari Müller, hieno mies. Tuomarin uudelle vaimolle kerrotaan kaupassa totuuksia tuomarin elämästä ja siitäkös soppa syntyy. Nyt aion siirtyä television ääreen ja myöhemmin kastelen vielä parvekekukat, koska niitä en edellisellä kastelukerralla kastellut. Oli vielä liian paahteista parvekkeella. Illalla jatkan vielä lukemista sängyssä ja seuraava päivitys tuleekin aamulla.Sunnuntai 4.7.2021 klo 9.45

Luettuja sivuja yhteensä 224. Muutaman sivun sain illalla luetuksi Frostin kirjaa. Tämä aamu on mennyt verkkaisesti. En ole vielä jaksanut tarttua kirjaan, mutta vielä tässä muutaman sivun ehtii lukea. Alkaako ilmassa olla maratonväsymystä vai helteen aiheuttamaa totaalista uupumista. Veikkaan jälkimmäistä.

Klo12.30

Lopullinen sivumäärä 281. Ei mikään huipputulos, mutta olen ihan tyytyväinen tulokseen, koska en lähtenyt lukemaan itseni kanssa kilpaa. Kaksi kirjaa sain luettua loppuun asti. Ne olin aloittanut jo aikaisemmin eli kannesta kanteen en lukenut yhtään kirjaa maratonilla. Viimeisellä lukupyrähdyksellä otin käteeni Saila Susiluodon Huoneiden kirjan. Kirja tarjoaa sellaisia huonenäkymiä, että oikein kutkuttaa, mitä Turussa onkaan elokuussa tarjolla, kun menen kirjaan perustuvaa esitystä kokemaan.Maraton on ohi ja nyt voin mennä järjestämään keittiön kaaosta tai ainakin viedä roskat.
8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos. Hitaastihan tämä etenee, kun teen aina välillä jotain muuta. Onneksi tässä ei ole kyse kilpajuoksusta. :)

   Poista
 2. Mukavaa lukumaratonia! On kyllä kivaa saada jotain luettua loppuun heti lukumaratonin alkuun, olipa se sitten jokin kesken ollut tai lyhyt kirja... itse en tällä kertaa löytänyt maratoninnostusta, mutta käyn kurkkimassa miten muilla lukeminen sujuu. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos. Hieman on väsynyt olotila täälläkin, mutta vielä on muutama tunti aikaa eli paras tarttua kirjaan, kunhan löytäisin sopivan viileän lukupaikan jostakin. :)

   Poista
 3. Olipas mukava lukumaraton! ja oivat kelit lukea terassilla jos hieman varjoa=)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kiva lukumaraton. Hellettä alkaa olla jo ihan liikaa ja minä todella kaipaan niitä viileitä varjopaikkoja. :)

   Poista
 4. Ihanaa, että olit mukana lukumaratonilla. ♥ Rosa Clay löytyy lukulistalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos sinulle, kun jaksoit vetää maratonia. Rosa Clay on hieno kirja. Joskus vielä, kun ehtisi kirjasta postaamaan. :)

   Poista