2.7.2021

Kesän lukumaraton lauantaina 3.7.2021

 

Yöpöydän kirjat -blogin Niina heitti kehiin kesän lukumaratonin lauantaille 3.7.2021. Vaikka tiedän jo entuudestaan, etten kauheasti sivuja saa vuorokauden aikana luetuksi, päätin kuitenkin heittäytyä mukaan. Ainakin on pätevä syy vain olla ja nauttia erilaisesta kirjallisuudesta keskikesän tukalissa lämpötiloissa. Maratonin säännöt ovat helpot. Kahdenkymmenenneljän tunnin aikana on tarkoitus lukea. Voi lukea lyhyissä pätkissä tai pitkissä jaksoissa. Pääasia on, että lukee. Vuorokauden aikana saa tietysti tehdä muutakin, kuten syödä ja nukkua, mutta ne lasketaan kokonaisaikaan mukaan. Aloittaa voi joko tänään perjantaina 2.7.2021 tai lopettaa sunnuntaina 4.7.2021. Tärkeintä on, että osa maratonista ajoittuu lauantaille 3.7.2021. 

Itse ajattelin aloittaa maratonin lauantaina. Yritän käydä aamupäivästä kaupassa hakemassa maratonevästä, jonka jälkeen on hyvä aloittaa lukeminen ja tarinoista nauttiminen. 

Mitä aion lukea? Listalla on ainakin kolme kirjaa, mutta huomenna saattaa tulla yksi bonuskirja lisää, mikäli Matkahuollon paketti osoittautuu siksi, mitä odotan. Siitä lisää huomenna, kun paketin noudan, ja jos se on se, mitä luulen. Eduard Uspenskin Alas taikavirtaa (Otava, 1980) on lukulistalla sen vuoksi, että Vekarateatteri esittää tänä kesän naapurissani Alas taikavirtaa -esityksen. Näytelmä on pakko mennä katsomaan, koska lähemmäksi teatteri ei voi enää tulla. Haluan tietenkin lukea myös kirjan, jotta tiedän, mitä odottaa. 

Saila Susiluodon Huoneiden kirja (Otava, 2003) on proosarunokirja. Tämä on listalla sen vuoksi, että sain ihanan kutsun Turkuun TEHDAS Teatterin, Aurinkobaletin ja Aura of Puppetsin ennakkonäytökseen Huoneiden kirja. Produktio kuulostaa niin mielenkiintoiselta, että haluan ehdottomasti lukea Susiluodon kirjan ennen elokuun H-hetkeä. 

Kolmantena kirjana on Eeva Joenpellon Tuomari Müller, hieno mies (Suuri Suomalainen Kirjakerho, 1995). Tämän kirjan sain Joenpellon kirjailijakodissa vieraillessani WSOY:n kirjallisuussäätiöltä. Nappasin kirjan yhtenä iltana kissaulkoilulle mukaani, joten tätä on hyvä jatkaa maratonin kissaulkoiluilla. 

Huomenna aloitan kirjoittamaan lukumaratonin päivitysraporttia, joten kannattaa olla linjoilla. Jos itse innostuit lukumaratonista, niin vielä ehtii ilmoittautua mukaan.2 kommenttia:

  1. Kivaa että sinäkin olet mukana! Itse aloitin 2.7. kun en enää malttanut mieltäni. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse en vielä eilen ehtinyt aloitella, mutta nyt mukana. Tämä on loistava tekosyy vältellä kaikkea muuta tekemistä. Tosin minä kyllä teen kaikkea muutakin välillä. :)

      Poista