14.10.2018

Helsingin Kirjamessut lähestyvät, arvontaa pukkaa


Helsingin Kirjamessut lähestyvät kovaa vauhtia. Messut alkavat torstaina 25. lokakuuta ja sunnuntaina 28. lokakuuta vietetään viimeistä messupäivää. Neljä kokonaista päivää, jolloin kirjaintoilijat voivat tutkia kasoittain kirjaihanuuksia Helsingin messukeskuksen ytimessä. Arvatkaa, aionko olla mukana ainakin parina päivänä? Sain bloggaajapassin ja vastaus on kyllä.

Kirjamessujen ohjelma on laaja. Kirjamessujen teemamaa on tänä vuonna Yhdysvallat, jonka kirjallisuutta ja kulttuuria tuodaan messuilla esille. Kirjamessut on kuitenkin kaikkea muutakin. Kirjailijahaastatteluja löytyy lähes taukomatta ja useammaltakin eri paikalta. Tänä vuonna haastatteluiden näyttämöpaikat on nimetty hauskasti Helsingin kaupunginosien tai paikkojen mukaan. Lukupiirit ovat myös tutustumisen arvoinen juttu, mutta niihin pitää ennakkoilmoittautua.

Itse en aikonut enää sunnuntaina mennä paikalle, mutta messuohjelmaa tutkiessani alkoi hieman kutkuttaa. Sunnuntaina puolen päivän aikaan Punavuoren lavalla olisivat äänessä Kirsi Vainio-Korhonen, Katja Tikka, Elina Maaniitty ja Iisa Aaltonen. Haastattelijana Sirpa Kähkönen ja aiheena Seksityö – Suomen vanhin ammatti? Olen lukenut Katja Tikan & kumppaneiden kaksi aikaisempaa Helsinkiin liittyvää historiateosta ja nyt ilmestynyt Punaisten lyhtyjen Helsinki (Minerva, 2018) kiinnostaisi myös. Mutta mutta, samaan aikaan Esplanadin lavalla Ville Blåfield haastattelisi Björn Weckströmiä kirjan Myyttien muotoilija – Taiteilijan omaelämäkerta (Bazar, 2018) tiimoilta. Tämäkin kiinnostaisi, koska minulla on reilun kahden vuosikymmenen rakkaus Lapponia-koruihin. En uskalla lukea enempää messulehteä, koska kaikkea haluaisin kuulla ja nähdä.

Lukupiirit ovat mukava tapa päästä syvemmälle lukemansa kirjan saloihin. Pääsee keskustelemaan kirjailijan kanssa kirjasta enemmän, joka avaa kirjan tarinaa mukavalla tavalla. Yleensä lukupiireissä on aina yksi nimetty bloggaaja mukana, joka raportoi omalla postauksellaan Kirjamessujen lukupiiristä. Itse olin viime vuonna Mikko Kalajoen Miesmuistin alustavassa lukupiirissä, joka oli tavallaan lukupiiri lukupiirin sisällä. Tänä vuonna pääsin samalaiseen sisäiseen lukupiiriin mukaan. Kirjana on Antti Heikkisen Kehveli (WSOY, 2018). Tehtävänämme on lukea Heikkisen kirja ennakolta ja toimia lukupiirin alustavina keskustelijoina, jos keskustelu ei muuten meinaa lähteä käyntiin. Varsinaisena bloggaajana Kehvelin lukupiirissä toimii Amman lukuhetki -blogin Amma. 

Minulla on kolme messulippua messuille, jotka haluan arpoa teille ihanat ja rakkaat lukijani. Lisäksi on myös sellainen kiva juttu, että minulla on Antti Heikkisen Kehvelistä koskematon kirja kaapissani, jonka laitan arvontaan myös. Sinulla on mahdollisuus voittaa toinen alla olevista palkinnoista:

1. palkinto: Antti Heikkisen Kehveli sekä 1 pääsylippu Helsingin Kirjamessuille
2. palkinto: 2 pääsylippua Helsingin Kirjamessuille

Messulipulla voit vierailla Helsingin Kirjamessuilla yhtenä päivänä, tai jos voitat toisen palkinnon, niin kahtena, ellet halua lahjoittaa toista lippua jollekin ystävällesi. Yhden lipun arvo on 19 euroa. Samalla lipulla pääsee vierailemaan myös Viini ja Ruoka 2018 messuille.

Arvonnan säännöt:

1. Yksi arpa jokaiselle osallistujalle.
2. Kerro kommenttikentässä, mikä kirjamessuilla kiinnostaa.

Koska sähköpostiosoitetta ei saa enää pyytää kommentin yhteyteen, käy tarkastamassa arvonnan jälkeen, onko voitto osunut kohdallesi. Jos voittajasta ei kuulu mitään kolmeen päivään, niin arvonta suoritetaan uudestaan.

Arvonta alkaa nyt ja päättyy sunnuntaina 21.10.2018 klo 18.00. Tämän jälkeen ilmoitan erillisessä blogipostauksessa voittajan.

Arpaonnea kaikille!

Antti Heikkisen Kehvelin alustavan lukupiirin muut osallistujat tulevat blogeista:


Lukupiiri pidetään perjantaina 26.10.2018 klo 16.30. Jos kiinnostuit, niin ilmoita itsesi mukaan lukupiiriin. Tiedossa on varmasti mielenkiintoinen tunti.

18 kommenttia:

 1. Osallistun arvontaan. Kirjamessuilla kiinnostaa haastattelujen kuunteleminen.

  VastaaPoista
 2. Kirjauutuudet kiinnostaa =). Mukaan kivaan arvontaan!
  siinatar@gmail.com

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Voitit arvonnassa Antti Heikkise Kehvelin ja pääsylipun Helsingin Kirjamessuille.

   Poista
 3. Olen hullaantunut Arttu Tuomisen kirjoihin ja lauantaina olisi itse kirjailija paikalla. Ja kyllä kaikki oikeastaan kiinnostaa, scifi varsinkin.

  VastaaPoista
 4. Osallistun arvontaan! Haluaisin päästä kuulemaan ainakin Maria Veitolan haastattelun. Myös muut haastattelut kiinnostavat ja kirjauutuuksien plärääminen.

  VastaaPoista
 5. Kirjamessuilla kiinnostaa uutuuskirjat!

  VastaaPoista
 6. Mukana kivassa arvonnassa! Uutuuskirjat kiinnostaa ja tietysti se tunnelma siellä messuilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea! Suoritin 2. palkinnolle uuden arvonnan, koska Scarlett ei ottanut määräaikaan mennessä yhteyttä. Laitan sinulle sähköpostitse messuliput.

   Poista
 7. Osallistun arvontaan. Syksyn kirjauutuudet ja haastattelut kiinnostavat.

  VastaaPoista
 8. Kiva olisi messuille päästä. Kävisin katsomassa ainakin Perjantaina Trio Niskalaukauksen uuden kirjan esittelyn.
  Laura W.

  VastaaPoista
 9. Kirjauutuudet ja keskustelut kiinnostavat. Mukana arvonnassa!

  VastaaPoista
 10. Halvat kirjat kiinnostavat. Mukana!

  VastaaPoista
 11. Björn Weckströmin haastattelu. Christina.ertsalo@hotmail.com

  VastaaPoista
 12. Hyvät messutarjoukset, kirjauutuudet sekä kirjailijahaastattelut kiinnostaa.
  heli.m.virtanen@kolumbus.fi

  VastaaPoista
 13. Käyn aina messuilla fiilistelemässä tunnelmaa, metsästämässä edullisia kirjoja ja tsekkaamassa hyviä esityksiä.

  VastaaPoista
 14. Hyvä ohjelma ja halvat kirjat kiinnostavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnea voitit arvonnassa 2 pääsylippua Helsingin Kirjamessuille.

   Poista
 15. Hyvät tarjoukset ja uutuudet kiinnostaa :)

  VastaaPoista