21.10.2018

Lindsey Kelk: Meillähän oli tauko


Tuli taas kerran luettua kirja, joka vaati nenäliinapaketin käsien ulottuville. Lindsey Kelkin Meillähän oli tauko (HarperCollins Nordic, 2018) on takuuvarmaa ihmissuhdedraamaa ensimmäisiltä sivuilta kirjan loppuun saakka. Tällaisia kirjoja on toisinaan hyvä lukea. Aina ei tarvitse olla kirjallisuuden syvällistä ja paljon ajattelua vaativaa.

Livin ja Adamin lomareissun viimeisenä iltana Liv odottaa kuin kuuta nousevaa, että Adam kosisi häntä. Liv on kuullut Adamin aikeista parhaalta ystävältään Cassielta, joka on naimisissa Adamin veljen Chrisin kanssa. Adam on varannut ravintolapöydän jumalaiselta paikalta, joka on kuin tehty romanttisten kosintojen kohtauspaikaksi. Liv, joka arkielämässä pukeutuu mukavasti ja käytännöllisesti, on laittanut jalkoihinsa sellaiset korkokengät, jotka ovat taatusti pois hänen mukavuusalueeltaan. Mekkokin on pirun kallis, mutta hän haluaa olla kauneimmillaan näin tärkeänä iltana. Jokin menee kuitenkin pieleen tai itse asiassa aika moni asia menee pieleen. Pariskunta ei ikinä päädy ravintolaan, eikä Adam kosi. Sen sijaan paluumatkan päätteeksi Adam haluaa pitää suhteesta taukoa. Taukoa! Livin elämä on murskana.

Lindsey Kelkin tarina kulkee sutjakkaasti ja tapahtumia riittää. Kirjassa Liv ja Adam vuorottelevat eli tarina etenee molempien henkilöiden ajatusten ja tekojen kautta. Ihan mukavaa, koska usein tällaiset kirjat käydään pelkästään naisen näkökulmasta. Vaikka kirjan loppuratkaisu on jokseenkin arvattavissa, on tarinassa monta mehevää puolta. Kuinka helppo on loukata toista osapuolta, joko tahallisesti tai tahattomasti. Sukulaiset ja ystävät tuntuvat tietävän parhaiten, mikä on parhaaksi Liville ja Adamille, ja kuinka he pääsevät kaikesta yli. Tällainen ohjaaminen tai painostus voi tuntua ainoastaan ahdistavalta henkilöistä, joiden elämä on saanut täysin uuden suunnan.

Kirjan tapahtumat sijoittuvat perienglantilaiseen kylään, jossa kaikki tuntevat toisensa. Teet mitä tahansa, niin varmasti joku huomaa tai näkee. Ihastuin tietysti myös siihen, kuinka osa kirjan tapahtumista sijoittui kylän pubiin. Kulahtaneeseen ja tahmaiseen, mutta kuitenkin niin rakkaaseen. Kelk on luonut kirjaan myös mainiot henkilöt. Jokaisen henkilön ominaispiirteet tulevat lukijalle enemmänkin kuin tutuiksi. Täytyy kyllä myöntää, että hieman ihmettelin, ettei Livin työkaveri David ollut homo. Piirteet ja käytös oli kuin stereotyyppisellä homolla, mutta David olikin jotain aivan muuta.

Yksi asia kirjassa tökki. Cassin ja Chrisin esikoisen ristiäiset jo sinänsä ampuivat yli ja pahasti, mutta oli jotain muutakin. Jos ollaan tällaisissa juhlissa, niin juhlitaan juhlakalua, eikä aleta riidellä parisuhteista tai mistään muistakaan suhteista tai asioista. Kyllä aikuisten ihmisten pitää sen verran osata käyttäytyä, että muutaman tunnin osaa näytellä sivistynyttä, vaikka kuinka jurppisi. Tällaisesta en tykkää, että unohdetaan juhlittava, ja viedään show omiin nimiinsä.

Kirjan englanninkielin alkuteos We Were on a Break on ilmestynyt vuonna 2016. Kirjan on suomentanut Virpi Kuusela.

Lindsey Kelkin Meillähän oli tauko on sopiva kirja, kun haluaa saada irtioton arjen kiireisiin. Tätä kirjaa lukiessa unohtuvat omat murheet. Kirja on juuri sopiva viihdelukemiseksi. Draamaa ja rakkautta löytyy.

Kiitos kustantajalle viihdyttävästä lukunautinnosta.





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti