23.8.2017

Mhairi McFarlane: Sinuun minä jäin

Nyt on kesäloma vietetty tai oikeastaan suurin osa lomasta. Vielä on viikko takataskussa, joten syyskuun lopulla voi taas hyvällä omallatunnolla viettää rentouttavia lukuhetkiä. HarperCollins Nordic lähetti ihanan hömppäkirjapaketin ennen ensimmäistä kesälomasessiotani. Ehdin lukea paketin viimeisenkin kirjan Mhairi McFarlanen Sinuun minä jäin (HarperCollins Nordic, 2017) lomani aikana, mutta postaus tulee vasta nyt. Kirjan englanninkielinen alkuteos You Had Me At Hello on ilmestynyt vuonna 2012. Kirjan on suomentanut Hanna Arvonen.

Rachel eroaa pitkäaikaisesta poikakaveristaan tai pitäisikö sanoa avomiehestään. Olivathan he asuneet yhdessä iäisyyden ja häätkin olisivat olleet edessä. Rachel joutuu aivan tuuliajolle, mutta onneksi on kolme mahtavaa ystävää, jotka ymmärtävät ja auttavat. Rachel muuttaa upeaan vuokra-asuntoon, mutta tuntee itsensä voimattomaksi ja huonoksi. Lisäksi yksi ystävistä kertoo, että oli törmännyt kirjastossa Rachelin opiskeluaikojen parhaaseen ystävään Beniin. Ajatukset alkavat pyöriä enenevässä määrin Benin ympärillä, vaikka Rachel ei myönnäkään, että olisi ikinä ollut ihastunut, saati sitten rakastunut Beniin. Entä jos menisi käymään kirjastossa, jos vaikka törmäisi Beniin?

Hömppäkirjapaketin kirjoista Sinuun minä jäin oli ehdottomasti hömpin, mutta ei kuitenkaan sellainen hömppäkirja, ettenkö olisi jaksanut lukea. McFarlane on kirjoittanut viihdyttävän ja hauskan kirjan, jossa tarina etenee. Kirjassa on pari mukavaa sivujuonta, jotka tuovat kirjaan lisäjännitettä. Pidin myös siitä, kuinka McFarlane oli saanut pidettyä tarinan ehyenä, vaikka välillä lähdettiin muistelemaan Rachelin ja Benin opiskeluvuosia. Kirjan henkilöhahmot olivat omia persooniaan omine tapoineen. Ja se romantiikka. Sitä kirjasta löytyy tietenkin myös.

Sinuun minä jäin on kepeää ja nopeaa luettavaa. Kirja tuo hyvää mieltä ja on loistava viemään aivot narikkaan. Itselleni Mhairi McFarlane oli uusi tuttavuus, mutta voisin hyvinkin lukea lisää. Hieman välillä mietin, oliko kirjassa liikaa Sinkkuelämän piirteitä, mutta ei. Ei se sitä ollut, vaikka toisaalta voisin hyvinkin nähdä kirjan valkokankaalle pyöräytettynä. Mielenkiintoista on se, että Sinuun minä jäin on McFarlanen ensimmäinen teos, vaikka McFarlanen teoksista tämä ei olekaan ensimmäinen suomennos. 

Tällainen kirja sopii tietenkin lomalukemiseksi, mutta miksei myös talven pimeille illoille, jolloin on kiva käpertyä huovan kanssa nojatuolin syleilyyn. 2 kommenttia:

 1. Juuri sellaista riippukeinu, auringonotto hömppää. <3 Aurinkoista viikonloppua Mannilainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinä sen sanoit. Riippukeinuhömppää. Sellaistakin välillä tarvitaan.

   Kiitos samoin ihanaa viikonloppua <3

   Poista