23.5.2017

Linnateatterissa tapahtuu

Viime viikko oli aikamoista vuoristorataa. Töissä mentiin korkealla ja kovaa. Välillä syöksyttiin tunnelin pimeyteen etsimään ulospääsyä. Verenpaine heilui varmasti taas huippulukemissa. Onneksi kaiken kaaoksen rinnalla on aina myös kivoja ja ikimuistettavia hetkiä. Pidin torstaina liukumavapaan, koska olin saanut kutsun Linnateatterin bloggari-iltaan, enkä halunnut missään tapauksessa missata näin mielenkiintoista bloggaritapahtumaa.

Bloggari-illan avasi Linnateatterin teatterinjohtaja Kalle Lamberg kertomalla lyhyesti Linnateatterin historiasta. Kalle kysyi meiltä, olemmeko käyneet aiemmin Linnateatterissa. Minusta tuntui, että kaikki muut olivat käyneet paitsi minä, kunnes jossain vaiheessa muistilokeroideni syövereistä nousi kuva. Olen käynyt Linnateatterissa joskus aivan teatterin alkuvuosina katsomassa drag showta. Jostain syystä muistikuvani illasta ovat aika hataralla pohjalla, koska silloin olin nuori ja kaunis, ja meno taisi olla sen mukaista. Nythän minä olen vain kaunis, eikä meno ole lainkaan niin hurjaa kuin nuorena.


Bloggari-iltaa emännöi Linnateatterin viestintäsuunnittelija Siiri Liitiä. Itselleni illan kohokohta oli se, kun Siiri kutsui paikalle kolmikon, joka on työstämässä Linnateatterin kesäistä hupailua Haluatko mökkiläiseksi? Kyseiseen kolmikkoon kuuluivat Kari-Pekka Toivonen, Arttu Kapulainen ja Valtteri Roiha. Miehet olivat niin energisiä ja positiivista tunnetta viestittäviä veijareita, etten voinut muuta kuin nauraa ja hymyillä. Kari-Pekka Toivonen toimii näytelmän ohjaajan roolissa ja Arttu Kapulainen sekä Valtteri Roiha näyttelevät. Näytelmän kolmas näyttelijä Minna Kivelä ei ollut paikalla bloggari-illassa, mutta voin melkein vannoa, että näillä eväillä on tiedossa ratkiriemukas kesäteatterikokemus. Linnateatterin sisäpiha muuttuu kesällä näyttämöksi, jossa voi tapahtua mitä vain. Tiedossa on absurdeja kohtauksia ja paljon henkilöhahmoja. Luvassa on taatusti menoa ja meininkiä. Mökillähän voi periaatteessa sattua mitä tahansa. Toivonen, Kapulainen ja Roiha kertoivat, että näytelmän tekeminen on synnyttänyt luomisen iloa ja naurua. Kauhu kuulemma tulee lähempänä ensi-iltaa, joka on 15.6.2017.


Meitä bloggareita hemmoteltiin myös Linnateatterin ravintolan ihanilla kevätmenun herkuilla. Mahtavia makuelämyksiä. Täytyy myöntää, että ruokien nimet menivät minulta ohi, mutta yksi herkku vähintään täytyy nostaa tapetille. Simpukassa oli marinadi, joka meinasi räjäyttää tajunnan. Uskomatonta, kuinka jotkut maut vain vievät kielen mennessään. Vinkkinä muuten kerron, että jos menet katsomaan Linnateatterin kesäteatteriesitystä, tarjoilee Linnateatterin ravintola grilliherkkuja joko ennen esitystä tai väliajalla. Etukäteisvaraus kannattaa, koska kesäteatterissa on kuulemma parhaat paikat ruokailijoille.


Mainion bloggari-illan olisi kruunannut Jukka K. & Divet -show, mutta tämä minun piti jättää väliin. Harmittaa, mutta oli pakko kiirehtiä kohti linja-autoasemaa ja Helsinkiä sekä siitä vielä Keravalle. Olin ajatellut yöpyä Turussa, mutta monien sattumien summa ja työpaniikki pakotti minut takaisin kotikonnuille. Ehkä sitten seuraavan kerran yövyn Turussa.

Saimme Linnateatterilta kotitehtävän, jonka meinasin kiireessä unohtaa ravintolan pöydälle. Onneksi muistin, koska mikäs juttu se sellainen kotitehtävä olisi ollut, jos se olisi unohtunut Turkuun. Saimme kukkaruukut ja siemenpussit. Meidän pitää istuttaa ruukkuun huumorinkukan siemeniä ja raportoida, kuinka huumorinkukka kasvaa. Aivan superhauska juttu. Minun huumorinkukka taitaa olla varsinainen huumorinkukka. Kyseessä on kaunopunahattu, jonka kukinta ilmeisesti tapahtuu vasta ensi kesänä. Hah hah. Ei voi muuta kuin nauraa, koska en taida olla mikään varsinainen viherpeukalo. Mies, joka täällä asuu, sanoi minulle tänään, kun kastelin huumorinkukkaruukkua, ettei kyseessä ole riisi. Voitte kuitenkin olla varmoja, että huumorinkukkaraportteja tulee ainakin Instagramin seuraajille. Niin, ja koska en tunkenut kaikkia siemeniä ruukkuun, oli mies kylvänyt loput siemenet kukkapenkkiin. Saa nähdä, lähtevätkö itämään ilman esikasvatusta.


Kiitos Linnateatterille hienosta tilaisuudesta. Taas olen yhtä kokemusta rikkaampana.2 kommenttia:

 1. Onpa teillä ollut kiva happeninki ja ei todellakaan ole liveteatterin voittanutta. :) Aurinkoa uuteen viikkoon Mannilainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kiva ilta, joka latasi taas mukavasti akkuja. Jotenkin tällaisista jutuista saa energiaa oikein kunnolla.
   Ihanan aurinkoista viikkoa sinullekin Tiia <3

   Poista