22.2.2014

Romanoffin mansikat

Taas alkaa olla se aika vuodesta, jolloin kiertelen katselemassa kauppojen jäätelöaltaiden sisältöä. Kyllä, jäätelökausi alkaa jo helmikuussa. Hirvittävästi ei vielä uutuuksia altaissa ole, mutta hintavertailuja voi aina tehdä. Eikä sen puoleen, en niin kauheasti uutuuksista välitäkään. Vuodesta toiseen tulee normaalisti ostettua perinteisiä litran pahvipakkauksia. Silloin tällöin satsaan muoviseen, vajaan litran vetävään jäätelöpakkaukseen, mutta silloinkin jäätelön täytyy olla todella hyvää tai tarjouksessa.

Tänään teimme miehen, joka täällä asuu, kanssa perinteistä lauantain kauppareissua. Kerättyämme kaikki ostokset kärryihin, ehdotin käväisyä jäätelöaltaan äärellä. Katselin lähinnä hintalappuja. Viime kesänä Ingmanin pahviset jäätelöpakkaukset olivat koko kesän halvempia kuin Valion Pingviinit tai pitäisi ilmeisesti kirjoittaa Nestlén Pingviinit. Nyt oli hintapolitiikka kääntynyt päälaelleen. Ingmanin jäätelöt maksoivat 3,09 euroa per pahvipakkaus, mikä on mielestäni järkyttävä hinta jäätelöstä. Nestlén Pingviinit sen sijaan maksoivat 2,69 euroa paketilta. Tuleeko tästä Nestlé-voittoinen jäätelökausi? Harmi, koska pidän enemmän Ingmanin kermaisesta jäätelöstä.

Mies, joka kanssani kulki, sanoi haluavansa jotain parempaa jäätelöä. Mitä, olimmeko me kuitenkin ostamassa jäätelöä? Minähän tein ainoastaan vertailevaa tutkimusta. Mies sanoi haluavansa Ingmanin Creamy jäätelöä. Katselin hintalappuja. Argh! 3,99 euroa per rasia. Kallista, liian kallista. Mutta sitten, mitä ihmettä? Yksi hintalappu ilmoitti Creamy Romanoffin mansikoitten maksavan 1,39 euroa per purkki. Sanoin miehelleni tästä. Ihmettelimme asiaa ja totesimme, että jäätelöaltaassa oli vain yksi purkki Romanoffin mansikoita jäljellä. Otin purkin ja sanoin, että tässä täytyy olla virhe. Katseellani etsin henkilökuntaa, mutta kyseisessä kaupassa on vaikea tavoittaa muuta henkilökuntaa kuin infopisteen rouvat ja neidit sekä kassatyöntekijät.

Seuraavaksi mietin ääneen, onko kaupassa viivakoodinlukijaa, jolla voisi tarkastaa tuotteen hinnan. Mies sanoi, että tuossahan sellainen laite on. Menin jäätelöpurkin kanssa viivakoodilaitteen ääreen ja käänsin purkin viivakoodin osoittamaan lukijaa. Näytölle ilmestyivät maagiset numerot 1,39. Hienoa! Mikä löytö! Menimme takaisin jäätelöaltaan äärelle tarkastamaan, olisiko Romanoffin mansikoita eksynyt muiden purkkien sekaan. Ei ollut, mutta kerrankin nopeat elävät. Viereemme tuli ruotsia puhuva nainen lapsensa kanssa. Nainen teki ilmeisesti samaa tutkimusta kuin minä. Ingman tre euro, Pingviini billigare, Creamy euro… Näen naisen etsivän Romanoffin mansikoita. Turhaan. Minä vein viimeisen purkin ja mikä parasta, hinta oli vielä kassallakin sama edullinen 1,39 euroa. 

Nyt täytyy pitää silmät auki Romanoffin mansikoitten varalta, jos niitä vaikka eksyisi kauppaan lisää. Olisi mukava tietää, onko hinnoittelussa tapahtunut virhe vai haluaako kauppa eroon Romanoffin mansikoista ennen kauden uutuustuotteiden saapumista? Vai oliko kyseessä tarjous, josta en ollut kuullutkaan? Vai lopettaako Ingman Romanoffin mansikoiden valmistuksen? Ei kannattaisi. Sen verran hyvää kyseinen jäätelö on.


PS. Pari vuotta sitten oli helmikuussa aika paljon lunta.

7 kommenttia:

 1. Mä saatan joskus maksaa jäätelöstä 7 euroa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin aina haaveilen, että joskus ostan sellaisen kalliin pikarin, jonka hinta on 7-9 euroa, mutta kuitenkin päädyn aina niihin perinteisiin "halpoihin" pahvipakkauksiin. :D

   Poista
 2. Ben ja Jerry jäätelöä tulee joskus ostettua, eikös se ole aika kallista ? Sitten kun hyvän jätskin himo iskee, en katso hintaa ! :-P

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ben & Jerry -jäätelöä olen minäkin himoinnut, mutta en ole vielä (!) sortunut. Yksi ystäväni kertoi, ettei tykännyt Benistä ja Jerrystä. Ehkä olen sen takia hieman epäilevällä kannalla, jos vaikka sattuisikin sellainen maku, josta en erityisemmin pitäisi.

   Poista
  2. suklaajäätelö jossa brownie paloja, voiko mennä vikaan ???? AAAAHHHH !!!! :-D Kuola valuu pelkästä ajatuksesta !!

   Poista
 3. Äh... Minä en kauheasti tykkää suklaajäätelöstä.... Voisiko olla valkosuklaajäätelöä browniepaloilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niillä tosi paljon eri makuja. :-) Testaamaan vain rohkeasti. vaikkapa tilipäivän kunniaksi ! :)

   Poista