26.7.2011

Lompakko

Mies, joka täällä asuu, sai loistavan tarjouksen Hymy-lehdeltä. Tilaa lehti huippuedulliseen hintaan ja saat kaupan päälle aitoa nahkaa olevan lompakon sekä toisen, itse valitsemasi lahjan kolmen vaihtoehdon joukosta. Lehtihän oli tilattava, koska tarjous oli hyvä. Toiseksi tilaajalahjaksi minä sain valita matkalaukkuvaa'an.

Ensimmäinen lehti tippui postiluukusta ja lasku muutamaa päivää myöhemmin. Lasku maksettiin ja lehteä luettiin tai selattiin. Kalenteriin merkitsin muistiin päivämäärän, jolloin aion miehen lehtitilauksen lopettaa. Ei meistä kuitenkaan kestotilaajia Hymylle tehdä. Kukaan ei muutenkaan ilmoita julkisesti lukevansa, saati sitten tilaavansa moista opusta kuten Hymy. Salaa kuitenkin kaikki lehteä lukevat, jos hyppysiinsä saavat.

Eilen tippui postiluukusta pieni valkoinen pahvilaatikko, joka oli osoitettu miehelle, joka täällä asuu. Laatikosta löytyi punaisenruskea, aitoa nahkaa oleva lompakko. Rumanvärinen ajattelin, mutten sanonut ääneen. Mies käänteli ja väänteli lompakkoa. Tuonne kolikot ja tänne kortit ja aitoa nahkaa. Irrotettuaan kätensä hetkiseksi lompakosta, otin tämän ihmeen näppeihini. Tutkin lompakkoa ja sanoin miehelle, minnekä ajattelit työntää setelirahat? Ihmettelin myös, minne kuitit ja vastaavat muut lappuset laitetaan. Mies katsoi minua sen näköisesti, mitä selität ja otti lompakon. Yritti repiä saumoja auki etsiessään setelitaskua, mutta ei sitä lompakossa ollut.

Miehen piti testata, voisiko setelit taitella pieniksi neliöiksi ja laittaa kolikkotaskuun, mutta jo pelkästään viiden euron setelin taittelu oli hankalaa, eikä seteli tuntunut istuvan kolikkotaskuun. Naurullemme ei meinannut tulla loppua, kun totesimme, että sitä elellään vain korteilla ja kolikoilla ja ilman kuitteja. Miehen mukaan kolikkoja saa peliautomaateista. Mietin vaan, mistä aikoo saada sen ensimmäisen kolikon, jos korteilla ainoastaan elelee. Toisaalta nykyään varmasti on peliautomaattien luona raha-automaatteja, joista saa korteilla kolikkoja.

Lahjahevosen suuhunhan ei ole katsomista, mutta tapaus kuitenkin huvitti sen verran, että mies päätti tehdä tikusta asiaa ja soittaa lehden myyneen yrityksen asikaspalveluun. Mies kiitteli saamastaan hienosta lompakosta, mutta kysyi samalla ihmetellen, minne tässä lompakossa on tarkoitus laittaa setelit. En tiedä, mitä asiakaspalvelija oli ajatellut ko. puhelinsoitosta, mutta asiallisesti oli vastannut, että täällä lukee tilaajalahjan olevan kukkaro. Mies oli vastannut, että lompakon saatekirjeessä ja laskulla puhutaan lompakosta. Sen verran fiksu asikaspalvelija oli ollut, että oli luvannut laittaa asiasta palautetta eteenpäin.

Toinen tilaajalahja tippui postiluukusta tänään. Matkalaukkuvaaka. Emme ole vielä testanneet laitetta, mutta kätevältä näyttää ja digitaalinäyttö toimii.


PS. Edelleen ukkosta odotellessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti