19.6.2011

Syyllinen katsoo peilistä

Tajusin viikonlopun aikana olevani syyllinen ex-naapurin vaikeaan raskauteen ja ulkolelujen hävittämiseen, mikäli tulkitsin rouvan lähettämää ei-niin-ystävällismielistä sähköpostia oikein.

Kyseinen frouvashenkilö jätti viime syksynä lapsien lelut sikin sokin ympäri lasten leikkikenttää. Miljoonasadetta lainatakseni: "Ohi syyskuun, läpi repaleisen lokakuun" ja sitten tulikin jo marraskuu ja valkea lumi peitti maan ja lelut viihtyivät pihalla. Ihmettelin, miksei leluja kerätä talvisäilöön, mutta asiahan ei minulle kauheasti kuulunut. Sitä paitsi valkoinen lumi peitti lasten leikkipaikan sotkuisen näkymän.

Muutama kuukausi vierähti ja kyseinen frouva perheineen muutti pois. Isännöitsijälle ilmoitimme, että perhe jätti jälkeensä kaksi polkupyörää ja kasan leluja. Polkupyöristä isännöitsijä laittoi perheelle kirjelmän. Leluista sovimme, että hävitämme ne lumien sulettua. Olivathan ne jo suurimmalta osalta rikkinäisiä ja auringon haalistamia ja talven lumikuormien alla rähjääntyneitä. Taloyhtiön kevättalkoissa siistimme lasten leikkialueen totaalisesti ja samalla hävitimme lelut, koska niitten perään ei oltu kyselty. Ei edes silloin, kun perhe nouti "unohtuneita" polkupyöriään.

Yllätys olikin melkoinen, kun isännöitsijä soitti ja kertoi, että nyt leluja kaivataan. Haloo! Perhe muutti helmikuussa ja nyt eletään kesäkuuta. Jonkin laskuopin mukaan muutosta on kulunut neljä kuukautta. Isännöitsijä oli antanut frouvalle sähköpostiosoitteeni, koska toimin talotoimikunnan puheenjohtajana (koiranvirka, en suosittele kenellekään).

Rouvan ensimmäinen sähköposti oli asiallinen ja vastaukseni oli myös asiallinen hyvien kesien jatkoa toivotellen jne. Minä, tyhmä nainen, tietysti kuvittelin, että tässä tämä, niin olinpa tosiaankin supertyhmä. Sain toisen sähköpostin, joka olikin ISOISTA kirjaimista päätellen tarkoitettu raivoviestiksi. Rouvalla oli viestin perusteella ollut tosi vaikea raskaus ja kaikki kantaminen ja nostaminen oli kiellettyä marraskuusta huhtikuuhun. Lumikin sitten vielä sotki kaiken ja lelut jäivät lumien alle ja me myös nähtiin tämä. Helmikuussa oli sitten sellaiset lumikinokset, ettei leluja voinut kaivaa kasojen alta (ja varsinkin, kun kaikki oli kiellettyä). Viestin sävystä päättelin, että olin syynä rouvan raskauteen ja siihen, ettei kyseisen perheen neljä muuta, tietääkseni tervettä, jäsentä voineet myöskään leluja kerätä talteen ennen lumien tuloa.

Lopputulos tällä hetkellä on, että rikkinäiset ja auringon haalistamat lelut olivat kallisarvoisia. Laskua odotellessa, koska jotenkin luulen, että rouva ei jätä tätä tähän. Vinosti hymyillen ja jännittäen, odotan seuraava lähestymistä. Täytyy vissiin miettiä lisätienestien mahdollisuuttakin, koska lasku lienee mahtava. Olivathan kyseessä kallisarvoiset lelut, jotka vaikean raskauden takia jäivät lumien alle.


PS. Vein sitten tosiaan lapselta lelun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti