24.9.2018

Parisuhdeleikkejä


Oli pakko laittaa raflaava otsikko, koska tämä postaus kertoo ihan oikeasti Arton ja Mirkun parisuhdeleikeistä. Keski-Uudenmaan Teatterissa (KUT) sai ensi-iltansa Miia Nuutilan käsikirjoittama näytelmä Arton ja Mirkun parisuhdeleikit. Miksi se on niin vaikeaa miehen ymmärtää naista tai naisen ymmärtää miestä? Sehän on kuitenkin ihan selvä, että loppupeleissä nainen on aina oikeassa vai onko sittenkään?

Seppo Halttunen ja Miia Nuutila
Kuva © Keski-Uudenmaan Teatteri, Arton ja Mirkun parisuhdeleikit (2018)Miia Nuutila ja Seppo Halttunen tapaavat toisensa ja puheeksi tulevat väärinymmärrykset miesten ja naisten välillä. Miia haluaa demonstroida, kuinka asiat menevät pieleen tai kuinka niiden oikeastaan pitäisi mennä. Tehdään roolijako. Seppo saa Arton roolin ja Miia Mirkun roolin. Arto ja Mirkku tapaavat toisensa ensimmäistä kertaa eroottisessa taidenäyttelyssä. Tavallinen taidenäyttelyhän ei Artolle tietenkään sopinut tai siis Sepolle tai miehelle ylipäätään. Taidenäyttelyssä tapahtuu se jokin, ja Arto ja Mirkku alkavat tapailla, muuttavat yhteen ja avioliiton satamaankin olisi kiva astella. Kuulostaa helpolta polulta, mutta sitähän se ei ole. Jokaisessa askeleessa on vaaransa. Toinen sanoo jotain, jonka toinen ymmärtää täysin väärin. Tai vaihtoehtoisesti ollaan hiljaa, mutta ei sekään ole hyvä. Tiedätte kyllä sen, kuinka helposti asiasta kuin asiasta voi loukkaantua tai saada riidan aikaiseksi. Allekirjoittaneella ainakin on siitä kokemusta.

Miia Nuutila on ihana. Todellinen nainen kauniissa ruusumekossaan. Tykkään siitä, kuinka Nuutila eläytyi rooliinsa. Silmissä kiiltävä loiste, kun Arto huomioi naisen oikealla tavalla. Äkkipikainen kiukku ja omaan itseensä kääriytyminen, jos asiat eivät menneet naisen mielen mukaisesti. Seppo Halttunen on myös mainio. Artona Halttunen on yksinkertaisesti mies, joka ei ymmärrä tehneensä mitään väärää, jos kuvittelee toimineensa oikein. Naisen logiikallahan Arton tai Halttusen pitäisi sanomattakin ymmärtää, mistä kenkä puristaa.

Miia Nuutila ja Seppo Halttunen
Kuva © Keski-Uudenmaan Teatteri, Arton ja Mirkun parisuhdeleikit (2018)Arton ja Mirkun parisuhdeleikeissä ei kikkailla lavasteilla, valoilla, eikä tehosteilla. Näytelmän vahvuus on ilman muuta dialogissa. Kepeä näytelmä, jossa perinteiset asetelmat naisen ja miehen väärinymmärryksistä naurattavat. Moni asia on kotoa tuttu, mutta jollain tavoin toisten esittämänä tällainen huvittaa. Pohjimmiltaan väärinymmärrykset saattavat pahimmillaan aiheuttaa pahoja kitkoja miehen ja naisen välille tai jopa eroja, mutta jos elämää osaa katsoa hieman vinksahtaneiden lasien läpi, niin tällaiset väärinymmärryksethän ovat osa elämän suolaa. Asioita, joille voi jälkikäteen yhdessä naureskella, ja samalla oppia jotain toisesta sukupuolesta. Myönnän kyllä senkin, etten itse aina osaa nauraa asioille jälkikäteen. En ainakaan ihan heti.

Arton ja Mirkun parisuhdeleikit on hauska puolitoistatuntinen, jota voin lämpimästi suositella kaikille pilke silmäkulmassa oleville pariskunnille. Toki esitystä voi mennä katsomaan myös vaikka naisporukassa ja nauraa yhdessä sille, kuinka miehet eivät vain aina ymmärrä. Ja jos ihan tarkkaan asiaa mietin, voisi tämä sopia hyvin myös työporukoille. Tulisi selvitettyä kaikille, miksi naiset ja miehet eivät ymmärrä toisiaan.

Arton ja Mirkun parisuhdeleikit sai ensi-iltansa perjantaina 21.9.2018 Keski-Uudenmaan teatterin uusissa tiloissa Keravan Kultasepänkadulla.

Rooleissa: Seppo Halttunen ja Miia Nuutila

Käsikirjoitus: Miia Nuutila

Näin esityksen kutsuvieraslipulla. Kiitos Keski-Uudenmaan Teatterille. Kiitos myös kuvalainauksista.4 kommenttia:

 1. Kiitos näytelmän esittelystä. Tuon näytelmän minäkin haluaisin nähdä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauska näytelmä. Oikein kunnon otteita naisen ja miehen elämästä. :)

   Poista
 2. Kerrot niin kiehtovasti näytelmästä, että tätäkin olisi kiva mennä katsomaan. Aihehan on ikiaikainen. Sopisi siin hyvin meillekin :) Ja onpa Miia Nuutila kaunis näissä kuvissa. Hän oikein säteilee. Ja niin nähtävästi lavallakin.
  Kiitos kivasta esittelystä. Valoisaa syksyä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa ehdottomasti mennä katsomaan, jos näytelmää esitetään jossain lähistöllä. Kerava lienee liian kaukana sinun näkökulmastasi katsottuna.

   Miia Nuutila on kyllä kaunis ja säkenöivä.

   Ihanaa viikon jatkoa!

   Poista