7.1.2018

Uuden vuoden kirjat tag

Unelmien aika -blogissa oli mukava kirja tag, johon minäkin päätin heittäytyä, koska nyt tuntuu, etten saa postauksia tehdyksi luetuista kirjoista, enkä paljon muustakaan. Tällaiset jutut ovat aina kivoja.

1. Kuinka monta kirjaa aiot lukea vuonna 2018?

Yritin viime vuonna tilastoida lukemiani kirjoja Bookreadsin kautta, mutta homma loppui heti alkuunsa. Meni jotenkin hankalaksi muistaa mennä kirjaamaan kirjat kyseiselle sivustolle. Tänä vuonna sen sijaan ajattelin alkaa Excel-hirmuksi ja merkitä kirjat yhteen tilastoon, josta voin seurata luettujen kirjojen määriä. Tavoitteeksi asetan 50 kirjaa. Katsotaan nyt sitten, kuinka tässäkin käy.

2. Nimeä viisi kirjaa, joita et ehtinyt lukea viime vuonna, mutta jotka aiot lukea tänä vuonna.

Juha Hurme: Niemi
Luke Harding: Vaiennettu
Jöns Hellsing: Etsitään kätevää miestä
Marianna Kurtto: Tristania
Riku Korhonen: Emme enää usko pahaan

Mitään erityistä syytä näille kirjoille ei ole, mutta löytyvät lukemattomien kirjojen pinosta. Olisihan se kiva saada nämä luetuksi tämän vuoden aikana.

3. Minkä genren kirjoja haluaisit lukea enemmän?

Omaelämäkertoja. Eilen oli Teemalla Eppu Normaali -ilta. Ohjelmia katsoessa tuli nostalginen tunne ja tuli esimerkiksi mieli tarttua Eppu Normaalin tarinaan. Olisi myös kiva lukea enemmän näytelmätekstejä.

4. Mitkä ovat kirjoihin liittymättömät tavoitteesi?

Jatkaa edelleen katsojana teatterielämysten ihanassa maailmassa. Toivon myös pääseväni teatteri Jurkan Kotikriitikoiden paluu -kurssille.

5. Mikä kirja, joka on ollut sinulla ikuisuuden, sinun pitäisi lukea?

Tämä on jo noloa myöntää, koska ilta, josta kirjan sain, oli aivan mahtava. Kirja on Petri Tammisen Kissojen maailmanhistoria.

6. Yksi sana, joka toivottavasti kuvaa vuotta 2018?

Onnellinen.

Tämähän oli niin kiva postaus tehdä, että tähän kannattaa osallistua, vaikkei kirjabloggaaja olisikaan.

6 kommenttia:

 1. Nonni kissojen maailmanhistoria alkoi kiinnostamaan :) Kivaa lukuvuotta 2018 Mannilainen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!

   Kissojen maailmanhistoria on tosi mielenkiintoinen tietokirja. Jotenkin ei vain aika meinaa riitää tuhdin tietopaketin lukemiseen, vaikka kirja on todella hyvä ja korkeatasoinen.

   Ihanaa uutta viikko sinulle <3

   Poista
 2. Kiva, kun vastasit myös tagiin :) Olen myös miettinyt mielessäni omaelämäkertojen ja näytelmien lukemista. Innostun niin monesta yhtä aikaa enkä sitten heti ehdi lukea kaikkea. Viime kesänä innostuin virolaisista kirjoista enkä sitten lopulta ehtinyt lukea yhtään. Nyt innostuin historiasta, mutta lukupinoa pitäisi ennen sitä saada karsittua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä oli kiva postaus tehdä.

   Täällä on hieman samaa ongelmaa. Aika ei vain riitä kaiken mielenkiintoisen lukemiseksi. Nyt minut oli linkattu FB:ssä Juhlin Viroa lukemalla! -ryhmään. Saa nähdä, tuleeko tartuttua virolaiseen kirjallisuuteen.

   Kivaa viikkoa sinulle <3

   Poista
 3. Minäkin olen ajatellut haastaa itseni lukemaan taas vuosien jälkeen. Lomalla ollessani olen lukenut jo yhden kirjan <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lukeminen on ihanan rentouttavaa. Jotenkin vain työt häiritsevät lukemista. :) Lomalla tuleekin aina luettua huomattavasti enemmän kuin arkena.

   Poista