Olin ystävälläni Heidillä
kyläilemässä ja sain maistella mitä mainioimpia herkkuja. Kasvispiirakan ohjeen
pyysin Heidiltä, koska tämä oli yksinkertaisesti niin mahtavan makuista Nyt laitan hyvän
kiertämään ja jaan ohjeen teidän kanssanne. Pohja on jostain napattu
peruspohja, joten tässä voit käyttää omaa lempparipohjaasi.
Heidin kasvispiirakka
Pohja:
150 g margariinia tai voita
4½ dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
4½ rkl vettä
Täyte:
öljyä
2 eriväristä paprikaa
½ kesäkurpitsa
1 punasipuli
aromisuolaa
½ pkt viherpippurikoskenlaskijaa
2 dl maitoa
1 kananmuna
juustoraastetta
Pane uuni kuumenemaan 225
asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Vaahdota rasva puuhaarukalla ja sekoita
joukkoon jauhot, suola ja vesi. Minä tietysti vain sekoitin rasvan ja muut aineet sekaisin ilman puuhaarukkaa. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele
haarukalla taikinapohjaan reikiä. Esipaista pohjaa noin 10-15 minuuttia. Voit
myös laittaa hernepussin esipaiston ajaksi taikinapohjan päälle estämään turhaa
taikinan kohoilemista. Minulla ei tällaisia hienouksia ole, joten en ole
kokeillut toimiiko.
Esipaiston aikana pilko
kasvikset ja koskenlaskija pieniksi paloiksi. Kuullota kasvikset pienessä
määrässä kasvisöljyä ja mausta pienellä määrällä aromisuolaa. Lisää kasvisten
joukkoon paloiteltu viherpippurikoskenlaskija ja anna juuston sulaa kasvisten
joukkoon. Lisää maitoa ½-1 dl ja sekoita tasaiseksi. Ota pannu liedeltä.
Ota esipaistettu pohja
uunista, jos aikaa on jo ehtinyt kulua 10-15 minuuttia.
Sekoita muna lopun maidon
joukkoon. Lisää munamaitoseos hitaasti valuttaen kasvisjuustoseoksen joukkoon. Lisää
seokseen hieman juustoraastetta ja sekoita.
Kaada täyte esipaistetun
pohjan päälle ja paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia 225 asteessa. Tiskit
voit jättää jonkun muun hoidettavaksi, jos et itse enää jaksa tiskata tai ei huvita
oleskella kauempaa aikaa keittiössä.
Heidi sanoi, että on joskus
laittanut kesäkurpitsan tilalle kaksi isoa herkkusientä. Piirakan pitäisi
maistua myös lihansyöjille, mutta meillä ei lihansyöjä uskaltautunut maistamaan
tätä herkkua. Niin, ja jostain kumman syystä Heidin tekemä kasvispiirakka oli kauniimman näköinen kuin minun tekeleeni.
Heidille suurkiitokset luvasta jakaa reseptiä eteenpäin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti