Hakiessani Postista yhtä kivaa kirjapakettia, niin
Citymarketin postivirkailija kysyi minulta, otanko tämän toisenkin paketin.
Hieman ihmettelin nähdessäni aivan oudon paketin, mutta sanoin, että otanhan
minä. Kun sain paketin käteeni, näin, että lähettäjä oli Confetti Oy. Olin
aivan unohtanut laittaneeni heille viestiä kiinnostuksestani, kun hakivat
tuotetestaajia. Olin siis päässyt mukaan tuotetestauskampanjaan.
Mitä paketista sitten löytyikään? Violetteja Scrumptious
suklaapalloja ja pussillinen Sprinkletti Spooky Mix -koristerakeita. Wau! Heti
alkoi mielikuvitus liikehtiä, mihin näitä voisi käyttää. Molemmat tuotteet
toimivat kuten muutkin syötävät sokerikoristeet. Kermakakun päällä värit
liukenevat, eivätkä tykkää liivatteesta.
Aika nopeasti mielikuvitus löysi etsimänsä. Ensimmäiseksi
tekisin joulutraditioihini kuuluvasta suklaakakusta uudenlaisen version.
Pitäisi vain hieman miksailla ainesosia ja toivoa hyvää lopputulosta. Tähän
käyttäisin violetteja Scrumptious suklaapalloja. Sprinkletti Spooky Mixin
lopullinen käyttökohde selviää myöhemmin. Siihenkin on kyllä ajatus valmiina.
Mutta mennään asiaan. Tarkoituksena oli siis tehdä
valkosuklaamustikkakakku, ja kuinka siinä kävikään. Ensin ohjetta kehiin.
Valkosuklaamustikkakakku
200 g margariinia
2 dl sokeria
3 munaa
100 g valkosuklaata (tai vajaa, koska piti maistaa muutama
pala)
2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 tl vaniljasokeria
1½ tl leivinjauhetta
pakastekuivattuja mustikoita oman maun mukaan Voi käyttää
myös mustikkajauhetta tai miksei vaikka tuoreita tai pakastettuja mustikoita.
Kostutus:
1 dl mustikkamehua
Kuorrutus:
3 rkl mustikkamehua
1½ rkl margariinia
2½ dl tomusokeria
Koristeeksi:
Violetteja Scrumptious suklaapalloja
Koristeeksi:
Violetteja Scrumptious suklaapalloja
Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Voitele ja
korppujauhota kuivakakkuvuoka, ellet omista silikonista tai pinnoitettua
vuokaa.
Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat
yksitellen voimakkaasti vatkaten. Paloittele suklaa karkeaksi rouheeksi ja
lisää taikinaan. Sekoita loput aineet keskenään ja lisää taikinaan varovasti
sekoittaen. Joo, minä en sekoittanut, vaan vatkasin. Virhe, jonka toistan aina,
vaikka sen tiedänkin.
Lusikoi taikina kuivakakkuvuokaan. Paista kakkua uunissa
noin 55 minuuttia. Kumoa kakku jäähtyneenä.
Kostuta kakku mustikkamehulla ja anna vetäytyä seuraavaan
päivään.
Kuorrutus: Sulata margariini kuumaan mehuun. Sekoita
joukkoon tomusokeri. Jos kuorrute jää liian paksuksi, lisää tilkka nestettä.
Jos kuorrute tuntuu puolestaan liian valuvalta, lisää hieman tomusokeria.
Kaada kuorrute kakun päälle ja koristele Scrumptious
suklaapalloilla.
Täällä ei mennyt kaikki kuin Strömsössä. Laitoin kakun
uuniin ja häivyin makuuhuoneeseen soittamaan äidilleni. Juteltuani aikani,
palasin keittiöön ja katsahdin uuniin. Näyttipä kakku kauniisi kohonneelta,
eikä yhtään revenneeltä, kuten minulle aina yleensä käy. Oudon vaaleakin kakku
oli. Silmäni osuivat sattumalta uunin lämpötilan säätimeen. Mitä? Asteita vain
125! Apua. Paniikki iski. Nostin lämpötilan 175 asteeseen ja siirsin munakellon
aikaa. Jännitysmomentti kympissä, kuinka kävisi. Välillä peittelin kakkua
foliolla ja poistin ylälämmön, kun näytti, että alkaa tummua liikaa. Tikulla
kokeilin kakkua pariin otteeseen, kunnes vain ajattelin, että nyt saa riittää.
Kakku uunista ulos. Kumottuani kakun, ei näyttänyt oikeastaan niin pahalta,
kuin pelkäsin. Kuorrutus pelasti tilanteen kokonaisuudessaan, ja mikä parasta;
kakku maistui taivaallisen hyvälle.
Olisiko kokeilemisen arvoinen kakku? Itse olin ihan tyytyväinen, että tuli testattua.
Niin hyvän näköinen!! Ihan kuola valuu nyssessä kuvaa katsellessa 😛😉
VastaaPoistaHah hah! Mies, joka täällä asuu, oli aluksi hyvin epäileväinen kakkua kohtaan. Yksi päivä, kun tulin töistä, oli kakusta hävinnyt hirvittävän kokoinen pala. :D
PoistaOnpa herkullisen näköinen. Kiva kun laitoit reseptin mukaan, tällaista täytyy kokeilla.
VastaaPoistaIlman muuta kannattaa kokeilla. Itse jäin miettimään, että jättäisin ehkä kostutuksen pois, jos käyttäisin pakastemustikoita.
Poista