Sain blogiyhteistyönä Confetilta pussillisen makutomusokeria,
makuna mansikkapirtelö eli Strawberry Milkshake. Makutomusokeria käytetään
kuten tavallista tomusokeria. Ainoa ero tavalliseen tomusokeriin verrattuna on
maku. Aika hauska juttu, koska tällä tavoin saa helposti uutta twistiä
esimerkiksi kuppikakkujen kuorrutteisiin. Toisaalta se oli yllätys, että tuote
on valkoista, eli jos väriä haluaa, niin sitä on lisättävä purkista. Confetin
valikoimasta löytyy tällä hetkellä kahdeksan eri makutomusokerivaihtoehtoa.
Pussin saatuani alkoi hirvittävä aivotyöskentely. Mitä
tekisin? Vaihtoehtoja oli useita, mutta tällä kertaa päädyin kuppikakkuihin,
vaikka en olekaan niiden tekemisessä mikään ekspertti, eikä näillä ole myöskään
mitään tekemistä tulevan joulun kanssa.
Hempeän mansikkaiset
kuppikakut
3 dl vehnäjauhoja
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1½ dl maitoa
1 muna
100 g voita sulatettuna
¾ tl ruokasoodaa
¾ tl suolaa
Täyte:
paistonkestävää mansikkamarmeladia
Kuorrutus:
150 g pehmeää voita
5 dl Strawberry Milkshake makutomusokeria
1 tl punaista elintarvikeväriä
Koristerakeita
Ota kananmuna ja kuorrutuksen voi huoneenlämpöön hyvissä
ajoin ennen leivontahetkeä.
Sulata 100 grammaa voita ja anna jäähtyä. Tällä välin voit
tehdä muita kotitöitä tai rentoutua.
Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Sekoita vehnäjauhot,
kaakao, sokeri ja vaniljasokeri leivontakulhossa sekaisin. Lisää maito ja
sekoita. Lisää kanamuna ja sekoita. Vielä lisää sekoitusta, kun lisäät voisulan
taikinan joukkoon. Tämän jälkeen lisää taikinaan sooda ja suola ja sekoita
voimakkaasti.
Jaa taikina 12 isoon muffinssivuokaan siten, että taikinaa
jää hieman yli. Tee muffinssivuoissa olevien taikinoiden keskelle kolot. Lisää
jokaiseen koloon teelusikallinen mansikkamarmeladia. Peitä marmeladit leivontakulhosta
löytyvällä lopulla taikinalla ja tasoita taikinapinnat.
Paista kuppikakkuja 200 asteessa noin 15-20 minuuttia.
Paistoaika riippuu uunista ja siitä, haluatko leivonnaisista hieman mutakakkumaisia
vai täysin kypsiä. Anna leivonnaisten jäähtyä huolella ennen kuorrutteen
lisäämistä.
Mittaa kuorrutuksen aineet valmiiksi ennen valmistusta. Vatkaa
pehmeä voi kuohkeaksi ja vaaleaksi vaahdoksi. Siivilöi makutomusokeri
voivaahdon joukkoon vähitellen ja vatkaa voimakkaasti. Sitä kuohkeamman kuorrutteen
saat, mitä enemmän vatkaat. Vatkaa lopuksi maito ja elintarvikeväri kuorrutteen
joukkoon.
Koristele kuppikakut kuorrutteella joko pursottimen avulla
tai levittämällä kuorrutus veitsellä kuppikakkujen pinnalle. Jostain syystä
tämän huushollin kaksi pursotinta olivat hävinneet salamyhkäisesti jonnekin,
joten jouduin turvautumaan Minigrip-pussiratkaisuun. Lopputulos ei välttämättä ole
kaunein, mutta makuhan se tärkein on.
Lopuksi koristele kuppikakut koristerakeilla.
Entä se maku? Mansikkapirtelö todellakin maistuu kuorrutteessa ja on makeaa. Jo yhden tällaisen syöminen taltuttaa pahimmankin makeannälän. Mies, joka täällä asuu, totesi, että voi tehdä toistekin.
Oletko sinä kokeillut makutomusokereita? Tykkäsitkö vai onko
turhake? Minä tykkäsin ja päässäni onkin pieni ideanpoikanen, kuinka hyödynnän
lopun makutomusokerin.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti