Helsingissä käväistessäni rautatieaseman läheisyydessä
jaettiin Alpron mantelijuomapurkkeja. Otin purkit tietysti ahneesti vastaan
miettimättä yhtään, mitä tällaisilla tuotteilla tekisin. Sen tiesin kuitenkin jo
etukäteen, että tuskin tulen näitä juomaan. Sen verran erikoisilta juomat
vaikuttavat tällaiselle keski-ikäiselle tallustajalle, vaikka tiedänkin
joidenkin nuorten bloggaajien ja ruokahifistelijöiden hehkuttavan kyseisiä
tuotteita.
Mitä sitten tehdä juomilla? Kuinka näitä voisi hyödyntää?
Olin lukenut jostain, että näitä voisi käyttää esimerkiksi smoothieissa. Minä
kuitenkin innovoin taas jotain aivan muuta. Millaisenkohan pannukakun juomalla
saisi aikaiseksi? Ei muuta kuin toimeen ja etsimään Ireneltä saatua ohjetta
maailman parhaasta pannukakusta ja vaihtamaan maidon tilalle mantelijuoma.
Pannukakku mantelijuomasta
4 dl vehnäjauhoja
1½ dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
8 dl mantelijuomaa (maailman parhaaseen pannukakkuun tulee
siis tietysti tässä vaiheessa maitoa saman verran)
2 kananmunaa
100 gr voita (reseptissä oli margariinia, mutta laitoin
voita, koska sitä oli tällä kertaa riittävästi jääkaapissa ja
leivontamargariinia ei oikeastaan ollut yhtään)
Sulata voi ja anna rasvan jäähtyä. Voisulan jäähtyessä voit
vaikka lueskella naistenlehtiä tai jotain hyvää kirjaa.
Kun rasva on jäähtynyt tarpeeksi, laita uuni kuumenemaan
200-250 asteeseen. Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää kuiva-aineseokseen mantelijuoma
ja sekoita. Lisää kananmunat ja sekoita lisää. Lopuksi lisää voisula ja sekoita
edelleen hyvin.
Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle reunalliselle uunipannulle
tai ehkä parempi keino on voidella uunipannu ja kaataa seos sille. Pannukakku
ei nimittäin meinannut irrota leivinpaperista. Paista pannukakkua noin 35-40
minuuttia kunnes pinta on saanut hieman väriä.
Nauti pannukakku perinteiseen tapaan esimerkiksi mansikkahillon
ja kermavaahdon kera.
Poikkesiko pannukakku sitten paljonkin perinteisestä
pannukakusta? Mielestäni ei. Pannukakun pinta oli rosoinen, kun se
perinteisessä pannukakussa on yleensä sileähkö. Mietin johtuiko rosoisuus
siitä, että mantelijuomassa on sokeria vai kenties mantelista. Eikös macaronsit
tehdä mantelijauheesta ja niissä on kaunis pitsireunus?
Hyvältä maistuu tällainenkin versio pannukakusta. Veljeni
jopa söi itsensä ähkyyn, kun tarjosin koekeittiöherkkua hänelle, kun kävivät
kylässä.
Ihan superhyvä ohje!
VastaaPoistaHyvä, jos pannukakku on onnistunut. Tein itse äsken perinteisenä maitoversiona, koska joululta jäi maitoa yli.
Poista