7.6.2015

Rasilaisen hapankaali

Suosittelupalvelu Hopottajilla oli vaihteeksi hieman erilainen kampanja. Piti kehitellä resepti Rasilaisen hapankaalista. Jos et vielä tiedä, mitä hopottaja tarkoittaa, niin se tarkoittaa sitä, että pääsen testaamaan erilaisia tuotteita ja kertomaan niistä rehellisen mielipiteeni. Jos haluat lukea lisää Hopottajista, niin käy Hopottajien sivuilla.




Rasilaisen hapankaali voidaan mielestäni luokitella terveystuotteeksi. Hapankaali on sellaisenaan kevyttä syötävää, ainoastaan 30 kcal/100 g. Tuote on runsaskuituista ja sisältää paljon eri hivenaineita ja vitamiineja. Rasilaisen hapankaali on tuoretuote eli kaikki kaalin ja maitohappokasvisten terveelliset ominaisuudet ovat tallella. Rasilaisen hapankaali valmistetaan perinteisellä maitohappokäymisellä. Rasilaisen hapankaaliperheeseen kuuluu viisi eri vaihtoehtoa: Rasilaisen perinteinen hapankaali, Rasilaisen valkosipulihapankaali, Rasilaisen purjohapankaali, Rasilaisen luomuhapankaali sekä Porkkanainen salaatti.




Hapankaalihan on hyvää jo ihan sellaisenaan, mutta koska toiveena oli kehitellä resepti, niin tällaisen sitten väsäsin ja Mannilaisen koekeittiössä testasin. Mauksi valitsin valkosipulihapankaalin, koska mies, joka täällä asuu, sitä halusi.

Munakasrulla hapankaalilla höystettynä

Munakaslevy:
6 munaa
3 dl vettä tai maitoa (tai kermavesisekoitusta, kuten minä tein)
paprikajauhetta
rouhittua mustapippuria
aromisuolaa

Täyte:
2 grillimakkaraa tai jotain maustettua makkaraa, mitä kaapista löytyy (itse käytin savupekoni Kabanossia)
vajaa 1 rs Rasilaisen valkosipulihapankaalia (voi olla tavallistakin ja voi laittaa koko rasiankin, mutta siinä tapauksessa rullasta tulee muhkea)
1 porkkana

Pinnalle:
Juustoraastetta

Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Sekoista munat, vesi tai maito ja mausteet. Kaada seos leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Paista munakaslevyä noin 20 minuuttia.

Munakaslevyn paistuessa uunissa, valmista täyte. Pilko grillimakkarat pieniksi paloiksi. Kuori ja raasta porkkana. Paista makkaroita pannulla. Lisää hapankaali ja porkkanaraaste. Anna täytteen hautua hetki.




Jos sinulla ei ole valmista juustoraastetta, raasta juusto.

Kun munakasrulla on paistunut kauniin ruskeankeltaiseksi, ota se uunista, mutta älä sammuta uunia. Kumoa levy puhtaalle leivinpaperille. Levitä täyte levyn päälle ja kääri rullaksi kääretortun tapaan. Ripottele päälle juustoraastetta ja laita rulla vielä hetkeksi uuniin, jotta juustoraaste sulaa rullan päälle.




Nauti lämpimänä tai kylmänä, joko lounaana tai iltapalana. Tämä sopii hyvin myös tarjottavaksi illanistujaisiin.

Mies, joka täällä asuu, oli hieman epäileväinen munakasrullan suhteen, koska hänen mielestään hapankaali pitää syödä sellaisenaan. En nyt sitten tiedä, kuinka meillä jatkossa toimitaan. Mies söi halulla hartaalla ja santsasikin. Taisi pitää mausta. Itse ainakin olin erittäin positiivisesti yllättynyt. Tämä oli helppo tehdä ja maistui taivaalliselle.



 Mitä sinä tekisit hapankaalista?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti