7.7.2014

Heidin kasvispiirakka

Olin ystävälläni Heidillä kyläilemässä ja sain maistella mitä mainioimpia herkkuja. Kasvispiirakan ohjeen pyysin Heidiltä, koska tämä oli yksinkertaisesti niin mahtavan makuista Nyt laitan hyvän kiertämään ja jaan ohjeen teidän kanssanne. Pohja on jostain napattu peruspohja, joten tässä voit käyttää omaa lempparipohjaasi.

Heidin kasvispiirakka

Pohja:
150 g margariinia tai voita
4½ dl vehnäjauhoja
vajaa 1 tl suolaa
4½ rkl vettä

Täyte:
öljyä
2 eriväristä paprikaa
½ kesäkurpitsa
1 punasipuli
aromisuolaa
½ pkt viherpippurikoskenlaskijaa
2 dl maitoa
1 kananmuna
juustoraastetta

Pane uuni kuumenemaan 225 asteeseen ja voitele piirakkavuoka. Vaahdota rasva puuhaarukalla ja sekoita joukkoon jauhot, suola ja vesi. Minä tietysti vain sekoitin rasvan ja muut aineet sekaisin ilman puuhaarukkaa. Painele taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele haarukalla taikinapohjaan reikiä. Esipaista pohjaa noin 10-15 minuuttia. Voit myös laittaa hernepussin esipaiston ajaksi taikinapohjan päälle estämään turhaa taikinan kohoilemista. Minulla ei tällaisia hienouksia ole, joten en ole kokeillut toimiiko.

Esipaiston aikana pilko kasvikset ja koskenlaskija pieniksi paloiksi. Kuullota kasvikset pienessä määrässä kasvisöljyä ja mausta pienellä määrällä aromisuolaa. Lisää kasvisten joukkoon paloiteltu viherpippurikoskenlaskija ja anna juuston sulaa kasvisten joukkoon. Lisää maitoa ½-1 dl ja sekoita tasaiseksi. Ota pannu liedeltä.

Ota esipaistettu pohja uunista, jos aikaa on jo ehtinyt kulua 10-15 minuuttia.

Sekoita muna lopun maidon joukkoon. Lisää munamaitoseos hitaasti valuttaen kasvisjuustoseoksen joukkoon. Lisää seokseen hieman juustoraastetta ja sekoita.

Kaada täyte esipaistetun pohjan päälle ja paista piirakkaa vielä noin 20 minuuttia 225 asteessa. Tiskit voit jättää jonkun muun hoidettavaksi, jos et itse enää jaksa tiskata tai ei huvita oleskella kauempaa aikaa keittiössä.




Heidi sanoi, että on joskus laittanut kesäkurpitsan tilalle kaksi isoa herkkusientä. Piirakan pitäisi maistua myös lihansyöjille, mutta meillä ei lihansyöjä uskaltautunut maistamaan tätä herkkua. Niin, ja jostain kumman syystä Heidin tekemä kasvispiirakka oli kauniimman näköinen kuin minun tekeleeni.

Heidille suurkiitokset luvasta jakaa reseptiä eteenpäin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti